[ X ]
[ X ]
1 Martie 2021 06:00

Liderul PDM, despre criza politică: Varianta cea mai proastă e să nu faci nimic, dar este una și mai proastă  

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), constată că la moment avem un conflict politic și acesta va exista mereu, până nu se va decide foarte clar care e forma de guvernământ a Republicii Moldova, informează TRIBUNA.

Democratul, în cadrul tradiționalului live de duminică de pe Facebook, a spus că situația aceasta trebuie rezolvată, astfel încât să fie clar – Republica Moldova e țară prezidențială, semiprezidențială sau parlamentară.

Pavel Filip a spus că toți trebuie să fie conștienți de situația actuală politică.

„Fie se învestește un Guvern de echilibru, fie se elaborează o foaie de parcurs pentru anticipate. Există și posibilitatea numirii Guvernului sau candidatului majorității. Asemenea candidatură deja există și, conform deciziei CCM, s-ar părea că președintele trebuie să o înainteze pe Mariana Durleșteanu”, a menționat el.

Politicianul a precizat că o altă variantă, cea a președintelui este referendumul. „Înțeleg că se are în vedere doar când e demarată procedura de impeachment, dar nu văd o asemenea variant. E nevoie de 67 de voturi în Parlament”, a adăugat democratul.

Și a patra variantă, în opinia sa, cea mai proastă – e să nu faci nimic. „Nu se fac consultări, nu se înaintează nici o candidatură, ceea ce înseamnă că perpetuăm această criză. Astfel, nu poți dizolva Parlamentul, dar nici nu poți învesti un guvern. În aceste condiții, rămâne același guvern al PSRM și Șor, un guvern interimar, care nu poate face prea multe lucruri”, a mai spus Filip.

Liderul PDM a subliniat că este o variantă și mai proastă: „dacă pe oameni îi ajunge cuțitul la os și pornesc proteste”.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...