[ X ]
[ X ]
28 Februarie 2021 07:00

(ACUM UN AN) Anunţul PLDM

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 28 și 29 februarie 2020.

 28 februarie

 Discuţia lui Igor Dodon cu Ion Ceban

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Primarul de Chișinău, Ion Ceban, cu care a discutat subiecte legate de dezvoltarea capitalei.

Flashmob la Președinție

Seniorii PAS au organizat un flashmob la Președinție „pentru a-i transmite Președintelui Dodon să respecte oamenii în vârstă”.

Anunţul PLDM

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat că se retrage din campania electorală privind alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PLDM, Tudor Deliu a menționat că inițiativa a venit din partea candidatului PLDM pentru acest fotoliu, Anatolie Postolachi.

Briefing-ul Violetei Ivanov

Deputata Partidului Democrat din Moldova (PDM), Violeta Ivanov, în cadrul unui briefing de presă, a comunicat despre o inițiativă legislativă privind susţinerea administrației publice locale.

Moţiunea PAS şi PDA

Fracțiunile parlamentare Platforma DA și PAS au înaintat, în plenul Parlamentului, moțiune simplă asupra politicii și activității Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

Briefing-ul Partidului Şor 

În cadrul unui briefing de presă, Partidul „Șor” a atras din nou atenția asupra unor tentative de excludere din cursa electorală a alegerilor parlamentare noi de la Hânceşti a candidatului său, Vitalie Balinschi.

O nouă funcţie pentru Igor Vremea

Parlamentul a aprobat Hotărârea prin care deputatul Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Igor Vremea, a fost numit în calitate de membru al Biroului permanent al Parlamentului. Decizia a fost motivată prin faptul că deputatul Serghei Sîrbu, care anterior a deținut această funcție, și-a anunțat retragerea din fracțiunea PDM.

Un nou director al CA al ANRE

Violina Șpac a devenit noul director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). Hotărârea a fost adoptată cu majoritatea voturilor deputaților.

Pavel Filip – la Ştefan Vodă

Preşedintele PDM, Pavel Filip a avut o întâlnire cu echipa PDM din Ştefan Vodă, în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia politică din ţară, plecarea a 6 foşti deputaţi democraţi din partid, resetarea formaţiunii şi planurile de viitor.

Zhang Yinghong – la Preşedinţie

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

Discuţia lui Igor Dodon cu Ștefan Bolea 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ștefan Bolea, președintele raionului său natal, Călărași.

„Ordinul de Onoare” pentru Gabriel Gurman

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat „Ordinul de Onoare” lui Gabriel Gurman, profesor universitar la Universitatea Ben-Gurion, Statul Israel, consultant al lanțului de spitale Inshine Healthcare din China, redactor șef al publicației societății europene de anestezie „ESA Newsletter”.

Întrevederea Speakerului cu Ambasadorul azer  

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în RM, Qüdsi Dursun oğlu Osmanov.

Gheorghe Braşovschi a părăsit PDM

Deputatul Gheorghe Braşovschi a anunţat că a decis să părăsească fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și echipa PDM.

 

29 februarie

 Vizita Preşedintelui la nord

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a întreprins o vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Edineț unde a avut întâlniri cu administrația locală, cetățenii și agenții economici. De asemenea, șeful statului a vizitat un liceu teoretic, a felicitat familiile cu mulți copii și cuplurile longevive și a avut o întrevedere cu slujitorii bisericii.

Pavel Filip – la Donduşeni

Preşedintele PDM, Pavel Filip s-a întâlnit cu echipa PDM din Donduşeni. Printre principalele teme de discuţie au fost situaţia politică şi internă din partid, resetarea PDM şi proiectele de viitor.

 

Sursa: Almanah Politic-2020

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...