[ X ]
[ X ]
25 Februarie 2021 11:00

Opinie: Cea mai bună mișcare a alianței pentru salvarea Constituției ar fi cea prin care l-ar înainta pe Andrei Năstase la funcția de Prim-ministru

Partidele parlamentare ar trebui să se autosesizeze în fața declarațiilor Președintelui Maiei Sandu și să se grupeze într-o majoritate parlamentară constituțională, care să sancționeze instituția prezidențială în cazul în care aceasta încalcă Constituția – a nu se uita că o majoritate constituțională poate modifica legea supremă. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș, informează TRIBUNA.

„Cea mai bună mișcare a alianței pentru salvarea Constituției, care ar avea o majoritatea parlamentară constituțională, ar fi cea prin care l-ar înainta pe Andrei Năstase la funcția de prim ministru. Atunci vom vedea dacă Maia Sandu chiar vrea să încalce legea supremă”, a declarat Nichituș.

Jurnalistul a mai spus că, „Ambasadele occidentale, care probabil au luat act de declarația politică făcută de președintele Sandu, ar trebui să constate disponibilitatea președintelui moldovean de încălcare a legii supreme și să ia atitudine discret ori mai puțin spre calmarea spiritelor. Huston we have a problem!”.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...