[ X ]
[ X ]
Important23 Februarie 2021 12:00

Primarul de Chișinău: Responsabilii întreprinderilor municipale, care nu fac față, nu trebuie să se ţină cu dinții de funcții

„Afară ușor se încălzește, în aceste condiții am solicitat responsabililor să intervină pentru a face curat în toate sectoarele! Am inspectat personal în weekend oraşul și am rămas nemulţumit de ceea ce am văzut. Mormane de gunoi, crengi, copaci căzuţi, străzi nemăturate, de ai impresia că nu s-a făcut curat de luni de zile. Responsabilii întreprinderilor municipale care nu fac față, nu trebuie să se ţină cu dinții de funcții, indiferent de ziua săptămânii, în oraş trebuie să fie curat”. Aceste declarații au fost făcute de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează TRIBUNA.

Edilul a subliniat că fiecare știe ce are de făcut și, respectiv, a solicitat ca în 10 zile situaţia privind salubrizarea în oraş să se schimbe.

„Aştept un raport de la S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare, Î.M. Regia “Exdrupo”, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” cu termenii şi planul de intervenţii în fiecare sector, astfel ca locurile depistate şi nu numai – să fie salubrizate. Am solicitat ca agenţii economici să încheie contracte cu Î.M. Regia ,,Autosalubritate”, iar agenţii constatatori să aplice masiv amenzi pentru persoanele juridice care nu îşi vor salubriza terenul adiacent”, a mai comunicat Ceban.

Primarul a precizat că, odată cu creşterea temperaturilor de afară, va iniţia Campania de salubrizare a capitalei şi va relansa Campania de plantare a copacilor în spaţiile verzi din oraş.

 

Cristina Gurez

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...