[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Februarie 2021 15:00

Omul săptămânii: Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova

Pentru Partidul Democrat din Moldova (PDM), condus de Pavel Filip, această săptămână a fost foarte intensă și importantă, or au fost înregistrate o serie de aderări la organizațiile formațiunii, vizite în teritoriu, întrevederi, discuții și participări la emisiuni televizate.

Pavel Filip a vizitat raioanele Leova și Strășeni, unde a înmânat și noi carnete de membru partid. „Ca de fiecare dată, mândru de fiecare dintre ei. Şi mai mândru să văd că oameni noi se alătură „familiei” noastre şi vor să facă parte din echipa PDM”, a declarat el, în cadrul întrevederilor.

De asemenea, urmare a discuțiilor din teritoriu, liderul PDM a spus: „Lucrurile se văd cel mai bine în comparaţie. Aşa că astăzi, la distanţă de câţiva ani, oamenii înţeleg că s-a trăit mai bine în perioada guvernului PDM. S-au construit drumuri, s-au reparat şcoli şi grădiniţe, s-au cumpărat locuinţe, ambulanţe, s-au oferit ajutoare vârstnicilor, indemnizații – mamelor tinere, tinerilor pedagogi şi medici. Ţara s-a mişcat înainte. Membrii PDM sunt mândri de faptele bune şi de proiectele pe care le-am lansat. Şi vor fi mândri şi în continuare”.

Tot în această săptămână, la ședința Comisiei Securitate națională, apărare și ordine a Parlamentului, Pavel Filip, împreună cu Igor Vremea, a explicat colegilor cum anume vor să aibă grijă de comunitățile locale, iar, în final, „proiectul PDM care va proteja primarii, aleșii locali, directorii de școală de abuzurile ANI, care acționează ca o bâtă politică”, a obținut avizul Comisiei. „Autoritatea Națională de Integritate se „activizează” brusc înainte de alegeri și doar împotriva partidelor de opoziție. Noi vom opri acest dezmăț și aceste abuzuri”, a subliniat democratul.

Pavel Filip a mai avut și o întrevedere cu șeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, în cadrul căreia au discutat despre recentele schimbări pe scena politică din ţară, dar şi evoluţiile legate de COVID-19.

Finalul săptămânii de lucru a fost încununat de datele sondajului realizat de Compania „Intellect Group” în colaborare cu Asociația SPERO, care au arătat că PDM crește în preferințele alegătorilor și va fi și-n viitorul Parlament. Astfel,PDM ar urma să obțină 5,4% la alegeri sau 6 mandate în viitorul Parlament.

TRIBUNA precizează: Pavel Filip s-a născut la data de 10 aprilie 1966 în satul Pănăşeşti, raionul Străşeni. În perioada 1983-1990 a făcut studii la Institutul Politehnic din Chişinău, iar în perioada 1991-1996 – la Institutul Internaţional de Management. Din 1991 până în 2008 a activat în cadrul SA „Bucuria” în diferite funcţii, inclusiv în cea de director general al întreprinderii din 2001 pînă în 2008. În perioada 2008-2011 a fost Director general al SA „Tutun-CTC”. În ianuarie 2011 a fost numit în funcţia de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, pe care a exercitat-o până în luna ianuarie a anului 2016. Pe data de 20 ianuarie 2016, componenţa Guvernului şi programul de activitate propuse de Pavel Filip au primit votul de încredere al Parlamentului, astfel el devenind Prim-ministru al RM, funcţie exercitată  până în iunie 2019. Pavel Filip a fost ales președinte al Partidului Democrat din Moldova la 7 septembrie 2019. Filip este căsătorit şi are doi copii.

 

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...