[ X ]
[ X ]
Important17 Februarie 2021 15:26

Precizările secretarului general al Aparatului Președintelui privind planul de achiziții pentru 2021

Instituția prezidențială a publicat planul de achiziții pentru anul 2021. În acest sens, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Andrei Spînu, a făcut câteva precizări, transmite TRIBUNA.

Andrei Spînu menționează că Planul de achiziții pentru anul 2021 a fost aprobat din start cu o economie de cel puțin 2,1 mln lei față de anul trecut (achiziții planificate pentru 2021 – 9,16 mln., 2020 – 11,37 mln., 2019 – 12,27 mln.).

„Cu siguranță, această economie va crește și unele achiziții planificate vor fi amânate/anulate sau se vor realiza la un preț mai mic. Luna ianuarie arată că noi deja am redus cheltuielile curente. Prin comparație, cheltuielile pentru luna ianuarie 2021 au scăzut cu aproximativ 20% comparativ cu cheltuielile din ianuarie 2020. Îmi asum să public trimestrial cheltuielile lunare în comparație cu anul precedent”, a spus Spînu.

Reprezentantul Președinției a mai spus: „Vă mulțumesc pentru toate comentariile și opiniile referitoare la acest subiect. Vom continua să lucrăm pentru economia banilor publici și redirecționarea acestora către domeniile unde sunt mai necesari pe timp de criză. Unele dintre recomandări vor fi luate în considerare în procesul de achiziții sau în procesul de rectificare a planului sus menționat”.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Care partid acționează cel mai bine în calitate de forță de opoziție?

    View Results

    Loading ... Loading ...