[ X ]
[ X ]
12 Februarie 2021 12:46

Votat! Pe 2 martie, în Republica Moldova va fi marcată Ziua memoriei și recunoștinței

Pe 2 martie, în Republica Moldova va fi marcată Ziua memoriei și recunoștinței, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Parlamentul a aprobat, astăzi, proiectul de modificare a Hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Potrivit documentului, Ziua memoriei, consemnată anual pe 2 martie, este redenumită în Ziua memoriei și recunoștinței.

Unul din autorii proiectului, deputatul Andrian Candu, a argumentat că, pentru a menține spiritul patriotismului și a păstra filele istoriei țării, este primordială comemorarea celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din anii 1991-1992, dar și exprimarea gratitudinii și recunoștinței celor rămași în viață.

”Ziua Memoriei și Recunoștinței este necesară de a fi încărcată și cu o serie de acțiuni menite să mențină valoarea aportului adus celor 29 000 de eroi care au luptat pentru Republica Moldova”, se arată în nota informativă a proiectului de Hotărâre.

Decizia a fost luată cu votul majorității deputaților prezenți în sală.

 

Cristina Gurez

 

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...