[ X ]
[ X ]
Important29 Ianuarie 2021 07:00

Declarație: Republica Moldova s-ar putea alege cu un Guvern de la PAS, pentru care chiar fracțiunea PAS nu a votat 

„Sincer vorbind, îmi este milă de Natalia Gavriliță. În farsa ce urmează ea are un rol de neinvidiat – să întruchipeze candidatul la funcția de Premier, care trebuie să propună în Parlament componența și programul de activitate al Guvernului, care, după cum se cunoaște – în orice caz, după cum e conceput de inițiatorii farsei – nu ar trebui votat cu majoritate”. Declarația a fost făcută de politologul Victor Josu, pe o rețea de socializare, informează TRIBUNA.

El a spus că, acum, nu e vorba dacă va fi sau nu votat Guvernul, dar despre situația prostească în care e pus omul.

„Presupun că va compune și un program de activitate (dar cum altfel, Constituția o impune). Și toate pentru ce?”, a întrebat expertul, adăugând că deputații lui Șor și Dodon ar putea să le facă în ciudă și numească Guvernul Gavriliță, iar Maia Sandu și PAS vor suferi eșec în „această farsă”.

„Ei ar putea să facă asta. În rezultat, Moldova va obține un Guvern de la PAS, pentru care chiar fracțiunea PAS nu a votat”, a menționat el.

Josu a mai spus că nu s-a ocupat în mod special de cercetarea subiectului, dar – a menționat el – nu va fi uimit, „dacă asta va fi o premieră absolută în Republica Moldova și a parlamentarismului mondial”.

Amintim că, imediat după înaintarea candidatului la funcția de Premier, PAS a declarat că nu va vota pentru numirea Guvernului, pentru a se ajunge mai repede la anticipate.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...