[ X ]
[ X ]
Important28 Ianuarie 2021 12:00

Cel mai nou partid din Moldova s-a adresat Președintelui. Pragul electoral în Parlament va fi redus până la 1%?

Liderul Partidului pentru Oameni, Natură și Animale (PONA), Ion Dron a adresat un demers Președintelui țării, Maia Sandu, prin care îi propune inițierea unui proiect de lege pentru modificarea pragului electoral la parlamentare, transmite TRIBUNA.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Dron a punctat că se cere modificarea Codului electoral pentru reducerea pragului electoral de la 5% la 1% la alegerile parlamentare pentru partidele politice.

„Pragul de 5% nu-și mai îndeplinește funcția de echilibru între stabilitatea politică în Parlament și reprezentanța mai bună a preferințelor politice. Potrivit unui sondaj, cam 70% din respondenți își doresc alegeri parlamentare anticipate, dar, totodată, aceleași formațiuni politice se vor regăsi în componența noului Parlament”, a spus Ion Dron.

Liderul PONA menționează că proiectul, după caz, poate fi însușit în calitate de subiect cu drept de inițiativă legislativă.

Amintim că, PONA este cel mai nou partid din Republica Moldova cu acte-n regulă, fiind înregistrat la 11 septembrie 2020.

 

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...