[ X ]
[ X ]
Important27 Ianuarie 2021 11:00

Președintele Sandu - la SPPS, a vorbit despre „abordările ce nu-și au locul într-o astfel de structură”

Șeful statului, Maia Sandu a participat astăzi la evenimentele dedicate Zilei profesionale a Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), care coincid cu cea de-a 29-a aniversare de la crearea instituției, informează TRIBUNA.

Într-o postare pe o rețea socială, Sandu declară că i-a felicitat pe angajații SPPS pentru meseria aleasă – „una care cere curaj, pregătire serioasă și multă dedicație, le-am mulțumit pentru premiile și medaliile pe care le aduc de la diferite concursuri sportive internaționale și le-am urat să persevereze în plan profesional”. „Am apreciat eforturile lor, mai ales că știu cât de solicitantă le poate fi munca, astfel încât adesea nu au parte nici de weekenduri, nici de sărbători”, declară Sandu.

La fel, Președintele țării spune că le-a amintit, totodată, că în SPPS există și multe nereguli.

„Știm că, din păcate, Serviciul a fost utilizat în diferite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Știu că mulți dintre angajații SPPS sunt nemulțumiți de modul în care s-au întâmplat lucrurile, de faptul că au fost promovați oameni fără merite sau de indicațiile politice care se dădeau. Sunt abordări ce nu-și au locul într-o astfel de structură, care trebuie nu doar să asigure paza unor persoane și instituții publice, ci să ofere un sentiment de siguranță tuturor cetățenilor noștri”, se arată în postarea șefului statului.

În același timp, Maia Sandu declară că ea cunoaște despre faptul că la SPPS se desfășoară o serie de anchete de serviciu cu privire la mai multe acțiuni abuzive.

„Sper ca aceste anchete să aibă o finalitate, așa încât SPPS-ul să devină o instituție care își îndeplinește cu demnitate misiunea, iar ofițerii Serviciului să fie mândri de profesia lor, să fie priviți cu respect și încredere. Știu că în SPPS există multe persoane responsabile, curajoase și oneste. Veți găsi un sprijin în mine. Și eu, și colegii mei vor susține reformarea instituției, așa încât oamenii de treabă să fie promovați și nimeni să nu-i oblige să acționeze contrar legii”, a conchis șeful statului.

 

Mihaela Conovali

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...