[ X ]
[ X ]
Important26 Ianuarie 2021 06:00

(DOC) EXCLUSIV! Iată cât a economisit Parlamentul în 2020 la capitolul deplasări de serviciu ale deputaților!

COVID-19 a dat peste cap multe planuri în 2020, mai ales cele de călătorii, iar deplasările deputaților nu au făcut excepție. Parlamentul anul trecut a cheltuit puțin peste 14% din bugetul planificat pentru deplasări de serviciu, informează TRIBUNA.

„Pentru anul 2020, în scopul efectuării deplasărilor de serviciu peste hotare, au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 4164,0 mii lei. Cheltuielile suportate pe parcursul anului pentru deplasări de serviciu au constituit 598,2 mii lei sau 14,4% din suma aprobată”, a comunicat Adrian Albu, Secretarul General al Parlamentului.

Oficialul a spus și ce s-a făcut cu cele 85,6% rămase în bugetul planificat inițial. Astfel, o parte din mijloacele neutilizate la compartimentul dat, în sumă de 1700,0 lei au fost direcționate la alte articole de cheltuieli, care nu au avut acoperire din bugetul de stat, inclusiv pentru cheltuielile de întreținere a Legislativului, procurarea utilajelor și echipamentelor.

„Totodată, din economiile create la capitolul dat au fost restituite bugetul de stat mijloace financiare în sumă de 1845,8 lei”, a precizat oficialul, pentru TRIBUNA.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...