[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Ianuarie 2021 06:30

Jurnalist: Și dacă, așa cum se observă din atitudinea majorității deputaților - ei ar prefera un guvern tehnocrat, de uniune națională?

Jurnalistul Victor Nichituș se întreabă ce va fi dacă deputații nu vor adopta declarația privind declanșarea alegerilor anticipate propusă de fruntașul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, și vor prefera învestirea unui Guvern, informează TRIBUNA.

„Vicepreședintele PAS Mihai Popșoi solicită parlamentarilor moldoveni să adopte o declarație privind declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Și dacă aceștia nu vor adopta așa ceva? Și dacă, așa cum se observă din atitudinea majorității deputaților moldoveni – cu excepția PAS – ei ar prefera un guvern tehnocrat, de uniune națională, pentru a scoate Republica Moldova din criza sanitară în care se află?”, a menționat el.

Totodată, jurnalistul a spus că Președintele Maia Sandu a anunțat, după vizita la Bruxelles, că oficialii UE au promis deblocarea unui grant de circa 20 de milioane de euro, „dar pentru obținerea acestor bani este necesară învestirea unui Guvern funcțional și ratificarea ajutorului de către Parlament”.

„Evident, pentru învestirea unui Cabinet de Miniștri Maia Sandu este obligată să numească o persoană care să ceară votul deputaților pentru Guvernul pe care îl propune”, a conchis Nichituș.

TRIBUNA amintește: Mihai Popșoi a propus adoptarea unei declarații de către deputați cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...