[ X ]
[ X ]
Important22 Ianuarie 2021 15:00

Maia Sandu: „Primarii vor avea sprijin în mine și în echipa prezidențială pentru a face lucruri bune în interesul oamenilor”

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, în raionul Hâncești, a avut o întâlnire cu 35 de primari din raionul Hîncești, informează TRIBUNA.
„Am accentuat că primarii vor avea sprijin în mine și în echipa prezidențială pentru a face lucruri bune în interesul oamenilor”, a declarat Sandu.
Ea le-a spus primarilor despre subiectele abordate cu conducătorii instituțiilor-cheie ale UE, și anume despre solicitarea ca Uniunea Europeană să ofere asistență directă pentru proiecte locale.
„Am discutat cu primarii despre problemele de infrastructură, aprovizionarea cu apă a localităților, finanțarea echitabilă la nivel local. Repartizarea bugetului nu trebuie să se facă pe criterii politice, ci să țină cont de nevoile cetățenilor”, a mai comunicat șeful statului, după discuție, precizând: „Autoritatea publică locală este un pilon important al democrației și dezvoltării locale. Independența primarilor față de presiuni politice și financiare îi face puternici. Tocmai de aceea, am solicitat de la UE realizarea proiectelor la nivel local și alocarea directă a fondurilor, pentru evitarea criteriilor politice”.

De menționat că, astăzi Maia Sandu se află într-o vizită de lucru în raionul Hîncești. „Am avut mai multe întâlniri la care am discutat despre situația economică și sanitară din țară și despre evoluțiile politice din ultima perioadă”, a precizat ea.

Cristina Gurez
Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...