[ X ]
[ X ]
Important22 Ianuarie 2021 10:31

Ion Ceban: 5 milioane de lei riscau să nu ajungă în Chișinău

5 milioane de lei riscau să nu ajungă în Chișinău – despre aceasta a comunicat primarul general Ion Ceban, informează TRIBUNA.
„Când se dau bani nerambursabili de la bugetul de stat și UE, iar unii consilieri municipali dau cu piciorul. De ce? Deoarece acționează politic. Cu populismul unor consilieri din CMC, riscam să fie stopate transferurile cu destinație generală ceea ar fi perturbat activitatea Primăriei Chișinău, a menționat primarul, precizând că ieri a fost ultima zi când putea fi corelat bugetul local cu cel de stat.
Potrivit spuselor sale, suma de 40 de milioane, care a fost acceptată prin această corelare de buget este strict destinată la lucrările de infrastructură intra-cartier, iar 2 milioane sunt destinate dotării cu echipament medical a spitalului municipal Sf. Arhanghel Mihail.
Mai mult decât atât, pe lângă sumele menționate mai sus, 13 milioane stau deja pe contul Primăriei venite ca și grant în cadrul proiectului „MOVE IT like Lublin”, proiect finanțat de Uniunea Europeană.
„Scopul proiectului fiind destinat modernizării sistemului transportului public din municipiul Chișinău. Banii din grant nu erau să fie acesați, dacă CMC nu vota această corelare. Consilierilor care au votat: Mulțumesc pentru că vă gândiți la oraș”, a conchis Ceban.
Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...