[ X ]
[ X ]
Important22 Ianuarie 2021 09:00

(ACUM UN AN) Modificarea Constituţiei – aprobată de Guvern

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 22 ianuarie 2020. 

Modificarea Constituţiei – aprobată de Guvern

Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova în partea ce ţinea de numirea în funcţie a judecătorilor, solicitând asupra acestuia avizul Curții Constituționale.

Şedinţă cu misiunea FMI

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu Misiunea FMI în Republica Moldova, condusă de Ruben Atoyan. La ședință au participat vicepremierul Serghei Pușcuța, miniștrii Viorica Dumbrăveanu și Anatol Usatîi și guvernatorul BNM, Octavian Armașu.

Dorin Chirtoacă – candidat la Hânceşti 

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a fost înaintat de blocul UNIREA în calitate de candidat la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești.

Conferinţa PSRM

În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova s-a referit la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020, dar şi la atacurile și campaniile de dezinformare împotriva formațiunii.

Întrevederea lui Alexandru Flenchea cu Thomas Mayr-Harting

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea a avut o întrevedere cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Vizita Preşedintelui în Statul Israel

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a plecat într-o vizită de lucru în Statul Israel, la invitația Președintelui acestei țări, Reuven Rivlin, pentru a participa la Forul Mondial al Holocaustului.

Întrevederea reprezentanţilor Guvernului cu primarii  

Guvernul Republicii Moldova a organizat  o întâlnire cu primarii din întreaga țară, obiectivul principal fiind informarea primarilor despre planurile de lucru ale Guvernului pentru 2020 și acțiunile ce țineau de cooperarea dintre cele două administrații.

Întrevederea Preşedintelui cu Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Aflându-se pe aeroportul din Istanbul, în zbor spre Tel-Aviv, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru neplanificată cu ministrul Tineretului și Sportului din Republica Turcia, Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

Şedinţa BPC al PLDM

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a pronunțat cu privire la participarea partidului cu un candidat propriu în alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești – Anatolie Postolachi.

Discuţiile informale ale Preşedintelui  

Înainte de evenimentele oficiale de la Ierusalim, organizate în cadrul Forumului Mondial în memoria victimelor Holocaustului, Președintele Igor Dodon a avut mai multe discuții informale cu șefii statelor și guvernelor din Albania, Armenia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Islanda, Israel, Italia, România, Serbia, Suedia, precum și cu Speakerul Camerei Reprezentanților din Congresul SUA și reprezentantul oficial al Vaticanului.

Discuţia lui Ion Chicu cu Oleg Vasnețov

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova.

Sursa: Almanah Politic

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...