[ X ]
[ X ]
Important21 Ianuarie 2021 15:00

Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea i-au sunat pe toți liderii fracțiunilor și grupurilor pentru a discuta dizolvarea Legislativului. Ce răspunsuri au primit? 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a început deja discuțiile cu privire la dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate cu toate fracțiunile și grupurile parlamentare. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV.

Președintele socialiștilor a declarat că deputații Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea i-au sunat pe toți liderii fracțiunilor și grupurilor parlamentare, iar răspunsurile și reacțiile au fost diferite.

„Unii și-au luat o pauză pentru a discuta în cadrul ședințelor interne de partid, unii vor veni cu inițiativele lor, unii s-au întâlnit și au discutat. Deocamdată nu este nimic. Au fost discuții, contacte, cineva spune că trebuie să fie votat un Guvern, alții zic haideți să stabilim doar foaia de parcurs, democrații spun că nu vor să fie discuții între două partide, ci cu mai multe partide. Acum așa au loc aceste discuții. Noi, socialiștii, am întreprins acest pas, am propus, am spus că suntem gata și Parlamentul trebuie dizolvat și organizate alegeri anticipate”, a declarat Dodon.

Președintele PSRM a amintit că, potrivit Constituției, anticipatele pot fi declanșate doar dacă nu este ales un nou Guvern sau nu sunt votate legi în Parlament timp de trei luni.

Totodată, Igor Dodon a spus că deputații nu ar trebui să voteze un Guvern propus de Maia Sandu. „Nu trebuie votat un guvern propus de Sandu. Dacă îi mai dai și Guvernul, va face multe prostii. Va merge împotriva Rusiei, împotriva tuturor. Poziția mea este că nu trebuie votat, ca să mergem cât mai repede la anticipate”, a declarat președintele PSRM.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...