[ X ]
[ X ]
Important20 Ianuarie 2021 17:00

Jurist: Care este consecința neînaintării unui candidat de către Maia Sandu?... Președintele riscă să fie suspendat din funcție de Parlament

„Ce se întâmplă dacă Maia Sandu nu înaintează un candidat, iar în Parlament nu se formalizează o coaliție absolută și oficială care ar înainta o candidatură? Parlamentul se dizolvă. Asta spun Hotărârile Curții Constituționale”. Despre aceasta scrie juristul Ștefan Gligor, expert în politici publice, informează TRIBUNA.

Totodată, el a spus și „care este consecința neînaintării unui candidat de către Maia Sandu?”

„Curtea pe 6 august 2020 a statuat că o astfel de situație se soluționează prin prisma art. 89 din Constituție, cu alte cuvinte Președintele riscă să fie suspendat din funcție de Parlament cu votul a 2/3 din deputați, adică 67 de voturi și în cel mult 30 de zile din data suspendării riscă să fie organizat un referendum pentru demiterea Președintelui. Riscant? Da, chiar periculos aș spune. Dar nu pentru Sandu, ci pentru „deputații” care vor iniția o astfel de „procedură”. Eu nu m-aș juca cu astfel de scenarii în locul lor, răbdarea oamenilor e la limită. Mai mult, chiar dacă ajungem la referendum, nu au nicio șansă”, a subliniat Gligor, pe o rețea de socializare.

Potrivit spuselor sale, „pe 23 martie 2021 vor fi întrunite condițiile de dizolvare a Parlamentului și asta este ceea ce trebuie să facem”.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...