[ X ]
[ X ]
Important20 Ianuarie 2021 07:00

Ex-consilier prezidențial: Noul Guvern va deveni testul de responsabilitate și maturitate politică al Președintelui

„CC nu permite autodizolvarea Parlamentului. În sfârșit, o rază de lumină în ceața politică și deblocarea unei situații incerte, creată artificial. Prima remarcă ar fi că, în situația creată, noul iminent Guvern legitimat va deveni testul de responsabilitate și maturitate politică al Președintelui proaspăt ales cu o majoritate covârșitoare”. Declarația a fost făcută de specialista în comunicare Aurelia Peru, ex-consilier prezidențial.

Ea a subliniat că „un guvern bun îi va consolida imaginea, iar unul ineficient – dimpotrivă. Centru de greutate, în politică, va deveni acum jocul în jurul Executivului”.

„În marketingul politic, se consideră că o campanie electorală începe din ziua în care se încheie precedenta. În această ordine de idei, aș mai adăuga că erodarea imaginii învingătorului într-un scrutin politic poate începe a doua zi după victorie”, a menționat Peru, adăugând că „vorbitor în acest sens este și cazul președintelui V. Zelensky, pentru care au votat peste 70 % din electoratul ucrainean în alegerile prezidențiale din 2019, în alegerile parlamentare din octombrie 2019 partidul „Servitorul poporului” obține majoritatea în Rada Supremă, iar în alegerile locale partidul prezidenția se plasează pe poziția a treia. Iar ultimele sondaje de opinie efectuate de trei principale case de sondaje arată o scădere a încrederii electoratului față de Zelensky, până la 22,2%, conform – Institutul Internațional de Sociologie din Kiev /КМИС/”.

Totodată, ea a spus că Zelensky conduce în topul actorilor politici din Ucraina, dar și că, la moment, este vorba, de fapt, de un trend de scădere a popularității liderilor politici la nivel global.  „Deci, fenomenul ar putea să nu ocolească nici Republica Moldova. În acest sens, un guvern național fie că identifică soluții pentru multiplele probleme interne, fie că, dimpotrivă, le amplifică și le multiplică. Un guvern eficient, rațional ar putea deveni o resursă suplimentară pentru popularitatea Președintelui. Și acest fapt trebuie luat în considerație pentru a nu da start procesului de erodare a imaginii”, a subliniat fostul consilier prezidențial.

 

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...