[ X ]
[ X ]
Important20 Ianuarie 2021 09:00

(ACUM UN AN) Un nou consilier prezidenţial 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 20 ianuarie 2020.

Un nou consilier prezidenţial 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Ghenadie Iurco în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul administrației publice locale și dezvoltării regionale.

Solicitarea deputaţilor Platformei DA

În cadrul unui briefing de presă, fracțiunea „Blocului ACUM Platforma DA” a solicitat convocarea, în regim de urgență, a sesiunii extraordinare a Parlamentului, cu o durată de trei ore, pentru audierea ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, precum și a conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și cea a Consiliului Concurenței în problema creşterii preţului la combustibil.

Întrevedere la Parlament   

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și membrii Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități au avut o întrevedere cu Grupul ad-hoc de experți ai Consiliului Europei privind reforma justiției în R. Moldova. 

Candidatul PŞ pentru Hânceşti 

Partidul Politic „Șor” a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, numele candidatului desemnat la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești – Vitalie Balinschi.

Conferinţa PAS

În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a calificat măsurile propuse de guvernare privind evaluarea judecătorilor drept un act de subordonare a justiției intereselor politice.

Şedinţa săptămânală a conducerii de vârf 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat tradiționala ședință săptămânală cu conducerea de vârf a țării, la care a participat Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul Ion Chicu.

Blocul electoral „UNIREA” – înregistrat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat Blocul electoral „UNIREA” pentru participare la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020 în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești.

Zdeněk Zbytek la Preşedinţie

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Zdeněk Zbytek, directorul companiei „Mold Vin CZ” de la Praga, care activează în domeniul importului de vinuri moldovenești în Republica Cehă.

Discuţiile lui Igor Dodon şi Ion Chicu cu Andrei Belianinov

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrație al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, care se afla într-o vizită de lucru în RM. În aceeaşi zi, Andrei Belianinov a avut o întrevedere cu Premierul Ion Chicu. 

Întrevedere de rămas bun cu Masanobu Yoshii

Preşedintele Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii. Igor Dodon i-a conferit „Ordinul de Onoare”.

Experţi în vizită la Guvern 

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu membrii Grupului de lucru ad-hoc privind reforma justiției, condus de Christos Giakoumopoulos, Directorul General al Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept.

 

Sursa: Almanah Politic

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...