[ X ]
[ X ]
Important19 Ianuarie 2021 09:00

Pe parcursul anului 2020, deputații au inițiat 7 moțiuni. Care a fost soarta lor?

Pe parcursul anului 2020, deputații au examinat 3 moțiuni, acestea fiind respinse de Parlament. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pe anul trecut, informează TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă, Legislativul a examinat moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, a cărei autori au fost Fracțiunile ACUM PLATFORMA DA, PAS, Blocul ACUM și PDM.

Tot în anul 2020, Parlamentul a examinat și moțiunea simplă asupra politicilor guvernamentale în domeniul sănătății, semnată de Grupul parlamentar PRO MOLDOVA și Fracțiunea Partidului Șor.

Ședința în cadrul căreia urma să fie examinată moțiunea simplă asupra activității Ministerului Afacerilor Interne, înaintată de către Fracțiunile ACUM Platforma DA și PAS, nu a avut loc din cauza lipsei de cvorum.

Conform datelor statistice, în total au fost inițiate 7 moțiuni, dintre care 5 moțiuni simple și 2 de cenzură. În acest sens, doar 6 moțiuni au intrat în procedură legislativă, 3 nu au fost dezbătute în Plenul Parlamentului.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...