[ X ]
[ X ]
Important17 Ianuarie 2021 08:00

(ACUM UN AN) Mişcarea UNIREA a depus actele

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 ianuarie 2020. 

Mişcarea UNIREA a depus actele  

Mișcarea Politică UNIREA a depus actele la CEC pentru înregistrarea Blocului Electoral UNIREA, în vederea participării la alegerile parlamentare noi, în circumscripția nr. 38, Hâncești.

Discuţia telefonică a lui Igor Dodon cu Vadim Krasnoselskii

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o discuție telefonică cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii cu care a convenit să găsească de urgență soluții pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni.

CUC şi-a reluat activitatea

În orașul Bender, Comisia Unificată de Control și-a reluat activitatea în cadrul ședințelor de lucru ordinare, reușind să aprobe trei rapoarte ale Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioada cuprinsă între 25 decembrie 2019 și 14 ianuarie 2019.

Vizita Preşedintelui la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu mai mulți colegi, au efectuat o scurtă vizită la Moscova la invitația Președintelui consiliului de administrare al „Sberbank”, Gherman Gref, la Universitatea corporativă Sberbank.

Acuzaţiile şi solicitarea PDA

Deputații fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr” din cadrul Blocului ACUM au acuzat Guvernul că e incompetent de a stopa situația criminogenă din țară, în contextul crimelor, care au avut loc de la începutul anului, dar și a numeroaselor accidente rutiere. În context, PDA a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu să prezinte un raport cu privire la situația criminogenă din țară în cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Declaraţia lui Alexandru Slusari

Președintele fracțiunii parlamentare ACUM Platforma DA, Alexandru Slusari, a solicitat intervenția de urgență a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a Consiliului Concurenței, precum și convocarea ședinței Comisiei economiei, buget și finanțe, pentru audierea acestor instituții cu privire la majorarea prețului la combustibil.

Candidatul PUN

Partidul Unității Naționale (PUN) și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția nr.38, Hâncești, la 15 martie 2020 – Vlad Țurcanu.

Şedinţă convocată de Premier

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hâncești. Această problemă a fost enunțată de autoritățile locale în cadrul vizitei anterioare a Prim-ministrului în raionul Hâncești.

Întrevederea Monicăi Babuc cu Masanobu Yoshii

Vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc a avut o întrevedere de rămas bun cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei, Masanobu Yoshii, cu ocazia încheierii mandatului în Republica Moldova.

Şedință cu participarea reprezentanților asociațiilor de turism

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu participarea reprezentanților asociațiilor de turism din Republica Moldova, conducerea Agenției de Investiții, ODIMM, Centrului de Informare și Promovare Turistică, dar și alți responsabili din domeniu.

Facilitarea exporturilor – discutată la Guvern

Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat o ședință pentru a examina posibilitățile de facilitare a activităților de export pentru producătorii autohtoni și stimularea dezvoltării comerțului online.

„Arena Chișinău” – în atenţia Premierului

Prim-ministrul a convocat o ședință pentru a se documenta despre mersul lucrărilor la finalizarea complexului Arena Chișinău. La ședință au fost prezenți responsabili de la MEI, MECC, Ministerul Finanțelor, IGP, APP și primăria municipiului Chișinău.

Sursa: Almanah Politic

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...