[ X ]
[ X ]
Important15 Ianuarie 2021 06:00

Expert: Deși există multe indicii că 2021 se așteaptă să fie complicat pentru țară, partidele se pregătesc de anticipate

Deși există multe indicii că anul 2021 se așteaptă să fie mai complicat și greu pentru țară, R. Moldova așa și nu are un candidat desemnat la funcția de prim-ministru. În perioada când mai multe țări dezvoltate se pregătesc de lovitura crizei economice, tensiunea socială și imprevizibilitatea pandemiei, politicienii moldoveni continuă să agraveze situația internă prin bătăliile personale de interes. Declarația a fost făcută de politologul Ian Lisnevschi, informează TRIBUNA.

Potrivit spuselor sale, „în aceste condiții, Moldova se pregătește de alegeri anticipate – soluția greșită a unor politicieni, care cred că prin această metodă vor obține beneficii personale”.

„Acest lucru se demonstrează prin câteva argumente incontestabile:

  • Dacă alegerile parlamentare vor avea loc duminica viitoare, niciun partid nu va obține majoritatea parlamentară. În parlament pot ajunge un partid de dreapta (PAS) și trei partide de centru-stânga (PSRM, PPȘ, PN). Acest lucru presupune că alegerile parlamentare nu rezolvă criza politicienilor de a duce dialog între oponenți, iar campania electorală agresivă de atac, care este folosită în ziua de azi, va agrava conflictul.
  • Campania de atac asupra Guvernului Chicu a fost pornită doar cu scopul propriilor interese neavând alternativă. Până în ziua de azi, după o presiune amplă prin proteste și declarații politice, nu este desemnat niciun candidat la funcția de prim-ministru. Mai mult, situația se complică, pentru că partidele ce au pornit această campanie de presiune politică nu au capacitate de a elabora și a prezenta niciun program de guvernare, nicio echipă de miniștri capabili de a-și asuma responsabilitatea administrării țării în această perioada complicată.
  • Activități placebo, care nu aduc dividende statului: în timp ce unii consolidează echipele pentru parlamentare, alții se întâlnesc cu politicieni cu imagini internaționale doar pentru menținerea ratingului”, a menționat el, într-un editorial pentru politics.md. https://politics.md/?article=37420

Lisnevschi a subliniat: „Partidele politice se pregătesc de alegeri anticipate de care Republica Moldova nu are nevoie, până nu se vor face concluzii din greșelile comise până prezent”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...