[ X ]
[ X ]
Important14 Ianuarie 2021 10:41

Deputatul „Pentru Moldova”, Elena Bacalu a contribuit la dotarea unui gimnaziu din raionul Cahul cu noi computere

Deputatul Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Elena Bacalu a contribuit la dotarea gimnaziului din satul Bucuria, raionul Cahul, cu nouă computere, aceasta fiind o promisiune mai veche a alesului poporului, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă al platformei.

Alte 11 calculatoare au ajuns la copii din cadrul Asistenței Parentale Profesioniste, un serviciu de tip familial alternativ orfelinatelor, creat pentru a oferi îngrijire temporară copiilor aflați în situație de risc, rămași fără îngrijire părintească din municipiul Cahul, satele Badicul Moldovenesc, Baurci-Moldoveni, Văleni, Vadul lui Isac, Roșu, Borciag și la casa de copii de tip familial din satul Toceni, raionul Cantemir.

Deputatul Elena Bacalu susține că va face tot posibilul pentru a contribui la îmbunătățirea calității educației. Potrivit lui Bacalu, informatica este o materie utilă, este foarte important ca elevii să știe noţiunile de bază privind utilizarea calculatorului, cum să îşi facă o adresă de e-mail, să comunice, să găsească informații necesare pe motoarele de căutare și cum să utilizeze computerul eficient și în siguranță. Și asta mai ales în condițiile în care suntem în plină pandemie de coronavirus, iar învățământul se face de la distanță.

„De fiecare dată, încerc să ajut, în funcție de posibilități, acolo unde este necesar. În această perioadă dificilă, când învățământul a devenit strâns legat de online, educația are nevoie de tot sprijinul. Sper că această tehnică modernă îi va ajuta pe pedagogi să aibă o legătură mai bună cu elevii, iar copiii din familiile nevoiașe, care au rămas fără îngrijire părintească, să fie mai aproape unii de alții”, a spus Elena Bacalu.

Elena Bacalu a mai precizat că noile computere au fost cumpărate din banii donați de către agenții economici, care au fost receptivi la îndemnul său de a contribui la îmbunătățirea calității educației.

„Personal, ca deputat ales în circumscripție, mi-am asumat obligația directă în fața oamenilor. Ca membru al Platformei „Pentru Moldova”, voi continua să-i ajut pe oameni, în limitele competențelor și posibilităților. Noi nu avem timp de certuri. Vrem să reușim să implementăm în viață cât mai multe proiecte bune, pe care le-am planificat pentru oameni și pentru localitățile Moldovei. Ne vom mobiliza la maximum și am demonstrat deja prin fapte că ne ținem de cuvânt, iar promisiunile noastre devin realitate”, a punctat deputatul „Pentru Moldova”, Elena Bacalu.

Cristina Pendea

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...