[ X ]
[ X ]
Important13 Ianuarie 2021 10:53

Voronin: Stoianoglo trebuia demis în aceeași zi când a refuzat să vină în Parlament la raport

Ex-Președintele țării, Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), îl critică dur pe Alexandr Stoianoglo, Procurorul General, pentru că și-a permis să ignore Parlamentul, atunci când a fost chemat în fața deputaților să-și prezinte raportul activității de un an, informează TRIBUNA.

În aceste condiții, potrivit lui Voronin, Parlamentul, care l-a numit în funcție pe Stoianoglo, trebuia să-l demită în aceeași zi.

Voronin acuză organele de procuratură că sunt mai corupte decât Parlamentul. El spune că, indiferent de calitatea actualului Parlament, acesta este organul legitim suprem al țării în fața căruia Stoianoglo a depus jurământul.

„Cât nu ar fi de ticălos și banditesc acest Parlament, dar totuși e organul legislativ. A fost invitat la raport, să spună ce s-a făcut într-un an de zile, dar el nu vine, spunând că nu are ce face în Parlament. Алё, парень!… (Alo, băiete). Tu ai depus jurământ în fața acestui Parlament”, a declarat Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de N4.

„În aceeași zi trebuia să fie demis. Parlamentul a permis să fie înjosit de acest Procuror General”, a accentuat ex-Președintele Republicii Moldova.

Vladimir Voronin a mai spus că declarațiile lui Stoianoglo privind presupusele presiuni politice la care este supus nu sunt justificate. „Mai are obraz să facă declarații că el nu va permite să fie presat. Ce presiuni? A fost invitat în Parlament și nu s-a prezentat, ce fel de presiuni”, a menționat Voronin.

Liderul PCRM s-a declarat dezamăgit de activitatea lui Stoianoglo, acuzând, totodată, că procuratura este mai coruptă decât Parlamentul. „Am avut multe așteptări de la activitatea Dlui. Înțeleg că e complicat, e mai mafiotizată, mai tâlhărească și mai coruptă decât Parlamentul și decât alte instituții toate aceste organe – procuratura, judecătoriile, avocații… Aici e mult de rânit cu lopata. dar totuși într-un an se putea de trasat niște priorități”, a accentuat Vladimir Voronin.

Precizăm că, recent, Alexandr Stoianoglo a declarat într-o conferință de presă că anumite cercuri politice exercită presiuni asupra sa.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...