[ X ]
[ X ]
Breaking news30 Decembrie 2020 06:00

Sergiu Sîrbu: 2020 a fost complicat pentru mine. A început cu un dosar penal fabricat; Am fost trădat mișelește, pe la spate...

„Anul 2020 va rămâne în istorie atât pentru Republica Moldova, cât și pentru întreaga omenire drept un an tragic. Un an în care pandemia de COVID-19 a schimbat totul în jur, a schimbat modul în care trăim, prioritățile, felul de a gândi și am înțeles că trebuie să punem un preț mai mare pe sănătate” – a declarat Sergiu Sîrbu, deputat al Platformei „Pentru Moldova”, informează TRIBUNA.

El a mai spus că, din păcate, în acest an am trăit adevărate drame, am pierdut subit oameni dragi și medici care au luptat până în ultima clipă pentru viețile pacienților.  „Anul 2020 a scos la iveală vulnerabilitățile din diverse sectoare, în special din domeniul Sănătății, și ne-a demonstrat că sistemul sanitar trebuie reconstruit din temelii.  Moldova a avut de suferit pe plan social și economic, iar cinismul, ipocrizia și nesimțirea unor partide politice au generat și o profundă criză politică, care au agravat situația dificilă în care s-a pomenit țara”, a menționat Sîrbu.

Deputatul a mai spus că pentru el 2020 a fost un an foarte complicat, din toate punctele de vedere. „Începutul anului a fost marcat de un dosar penal fabricat pe numele meu, a continuat cu o grea luptă politică cu scopul de a-mi apăra principiile și valorile pentru care pledez. Am fost trădat mișelește, pe la spate, de unii colegi de partid, de câteva ori chiar. Am descoperit adevărata față a unor oameni pe care credeam că-i cunosc bine, dar m-am înșelat. Cinismul și ipocrizia politică au ieșit învingătoare anul acesta mai mult ca niciodată”, a mărturisit politicianul.

Totodată, el a menționat că și pe plan personal a fost un an complicat. „Am pierdut un om drag sufletului meu mult prea devreme, fiind răpus de o boală incurabilă. Mă doare și acum lipsa lui. Îmi este dor de el și mă simt vinovat că nu am putut să fac mai multe pentru a-l ajuta ca să înfrunte boala care l-a măcinat. Anul acesta am înțeles mai mult ca oricând cât de importantă este sănătatea și că nimic nu are o valoare mai mare decât să-i ai pe cei scumpi alături. Îi compătimesc pe cei care și-au pierdut părinții, frații, surorile și bunicii din cauza COVID-19 și a altor boli”, a precizat Sergiu Sîrbu.

Pe plan profesional, însă, deputatul a înregistrat unele reușite de care se bucură și  de care este mândru. „Mai exact, am obținut, prin intermediul Curții Constituționale, anularea unui șir de legi care sunt în detrimentul cetățenilor și normelor fundamentale ale Constituției. De asemenea, împreună cu colegii mei, am reușit să le oferim suport cetățenilor care aveau nevoie de ajutor și am contribuit la rezolvarea mai multor probleme cu care se confruntă localitățile. De exemplu, am reușit să-i convingem pe deputați să voteze pentru amendamentul nostru privind alocarea a 100 mii lei pentru familiile medicilor  răpuși de COVID-19. Am obținut majorarea salariilor pentru medici, crearea farmaciilor mobile datorită cărora oamenii, în special cei de la sate, vor avea acces mai facil la medicamente. Împreună cu deputatul Ruxanda Glavan am obținut alocarea din bugetul de stat a două milioane de lei, pentru procurarea utilajului medical de care are mare nevoie spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău, unde sunt tratați pacienții care suferă de COVID-19. Faptele bune nu se opresc aici, dar este loc de mai bine. Trebuie să muncim mai mult în interesul oamenilor și pentru bunăstarea lor”, a notat el.

De asemenea, Sergiu Sîrbu a spus că, pe lângă realizări, are și regrete. „Printre acestea se numără și faptul că nu am reușit să-i convingem pe colegii din Parlament, precum și pe reprezentanții Guvernului să facem mai multe astfel încât sistemul medical, oamenii care s-au îmbolnăvit de COVID-19, agenții economici, dar și toți cei care au de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus să treacă mai ușor peste greutăți. Îmi pare rău că luptele politice au fost o frână în calea identificării mai multor ajutoare pentru oameni și că am pierdut timp prețios pentru a găsi compromisuri. Regretăm înrăutățirea relațiilor cu partenerii de dezvoltare, regretăm avalanșa de minciuni, propaganda și manipularea făcută de unii politicieni care sunt preocupați doar de interesele proprii și sunt în stare să dea foc la țară. De asemenea, regret faptul că am eșuat în ceea ce privește crearea unui nou partid, la care am muncit foarte mult, l-am construit de la zero, dar pe care am fost nevoit să-l părăsesc, înainte de a pune în aplicare ceea ce mi-am propus. Până la urmă, greșelile sunt lecții de viață din care ar trebui să învățăm, dacă vrem să progresăm”, a conchis Sergiu Sîrbu.

 

Cristina Gurez 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...