[ X ]
[ X ]
Important23 Decembrie 2020 07:00

A fost în conducerea unei instituții de stat, iar acum se adresează Președintelui României: Pentru noi, românii din R.Moldova...

Victor Strătilă, expert anticorupție, ex-vicepreședinte al Comisiei Naționale de Integritate, a adresat o scrisoare deschisă către Klaus Werner Iohannis, Președinte al României, informează TRIBUNA.

“Pentru noi, românii din Republica Moldova, este regretabil faptul că la sistarea luptei cu corupția și subjugarea de către oligarhi a Autorității Naționale de Integritate, a fost implicat și Guvernul României, care s-a lăsat influențat de anumiți ”lideri de opinie” cu interese de sabotare a luptei cu corupția în Republica Moldova, și nu a stopat finanțarea elaborării controversatului pachet de legi anticorupție. În acelaș timp, acest fapt este și descurajator, pentru că noi, românii basarabeni, care am făcut studiile în instituțiile de învățământ din România, ne-am întors în Basarabia cu dorința sinceră de a readuce și de a reimplementa în instituțiile statului nou creat – Republica Moldova, principiile și valorile dreptului românesc, limba și cultura milenară a poporului român, iar astfel de acțiuni totalmente desființează străduințele noastre de până acum”, menționează el.

Strătilă mai spune că se impune o anchetă a DNA.

“Stimate Domnule Președinte, în contextul în care România își dorește să continuie proiectele de sprijin în Republica Moldova, întru excluderea repetării unor astfel de cazuri, se impune efectuarea unei anchete DNA, în care vor fi elucidate toate circumstanțele acordării grantului de circa 4 milioane de lei, corectitudinea folosirii și impactul acestuia asupra luptei cu corupția. România este țara lucrului bine făcut, și respectiv, proiectele de sprijin acordate de România, trebuie să aducă bunăstare și speranța unui viitor mai bun cetățenilor Republicii Moldova, precum și să nu slujească în niciun fel intereselor corupților”, mai spune el în scrisoare.

Iată scrisoarea integrală:

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...