[ X ]
[ X ]
Breaking news21 Decembrie 2020 12:06

Incompatibilitate de funcție în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova

Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în săptămâna 14 -18 decembrie 2020, a constatat incompatibilitate de funcție în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova și a unui fost șef adjunct al Oficiului teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, informează TRIBUNA.

Totodată, inspectorii de integritate au stabilit diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în cadrul unui control efectuat pe numele unui șef de întreprindere municipală din Chișinău.

În patru cauze contravenționale pornite pentru nedepunerea declarațiilor de avere și interese sunt vizați un subiect din Spitalul Raional Orhei, un funcționar public cu statut special al Inspectoratului Național de Securitate Publică și doi șefi de instituții de învățământ din raioanele Soroca și Telenești.

Nouă controale au fost inițiate pe regimul juridic al conflictelor de interese. Sunt vizați doi primari din raioanele Edineț și Rîșcani, trei directori de instituții de învățământ din raioanele Soroca, Telenești,  Taraclia, un fost angajat al SA ”Red Nord”,  un consilier din Consiliul Holercani, Dubăsari, un subiect din Spitalul raional Orhei și un subiect din APL Micăuți, Strășeni.

Un ministru și trei primari au depus la ANI declarații cu privire la conflictele de interese, în baza cărora inspectorul de integritate a expediat o soluții.

De asemenea, în această perioadă, prin sistemul „e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 21 de sesizări spre examinare.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...