[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Decembrie 2020 13:48

AGEPI - partener al competiției BEST Hackathon

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener la competiția BEST Hackathon 2020, întitulată „Codiseea”. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 5-6 decembrie și a fost organizat de către BEST Chișinău, informează TRIBUNA.

În deschiderea evenimentului, Directorul general adjunct al AGEPI, Natalia Mogol, a adresat un mesaj de salut și de încurajare participanților. „Având în vedere că, AGEPI are o colaborare frumoasă cu comunitatea BEST Chișinău, dezvoltând împreună mai multe proiecte asemănătoare în anii precedenți, am considerat oportun să dăm curs invitației de a fi alături de acești tineri cu inițiativă și în acest an. AGEPI este instituția care pune accentul pe stimularea creativității, spiritului inovativ al tinerilor și a curiozității în descoperirea soluțiilor inovative”, a subliniat Directorul general adjunct al AGEPI.

Competiția IT BEST Hackathon din acest an a fost organizată în stil „Capture the flag” în cadrul căreia echipe a câte 4 persoane, ghidate de către un mentor, au realizat mai multe sarcini într-un timp limitat oferit de organizatori. Astfel, participanții au avut de parcurs o serie de probe interesante pentru a deveni câștigători, asemeni cum și Odiseu (eroul operei grecești „Odiseea”) a trecut peste toate obstacolele ca să ajungă acasă.

După prezentările fiecărei echipe, juriul, compus din specialiști de la o companie IT din Republica Moldova și reprezentanți ai Universității Tehnice din Moldova, au ales echipa câștigătoare a competiției Best Hackathon. Studenții câștigători s-au ales cu diplome și premii, inclusiv din partea partenerilor. AGEPI a oferit cadouri învingătorilor.

BEST Chișinău (Board of European Students of Technology) este o organizație studențească de nivel european, care activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Începând cu 2007, BEST Chișinău continuă să valorifice potențialul ingineresc al studenților și să le ofere învățământ complementar celui universitar.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...