[ X ]
[ X ]
Important4 Decembrie 2020 06:30

Opinie: Alegerile prezidențiale au dat startul unei revizuiri capitale a politicii naționale, a vectorului de dezvoltare și de poziționare a statului

„Nu a intrat încă doamna Președintă în sediul din inima capitalei, că discuțiile orchestrate despre necesitatea demisiei/demiterii cabinetului Chicu au devenit un priming al fluxului de informații politice. Asta înseamnă pregătirea opiniei publice pentru ulterioare scenarii”. Declarația a fost făcută de experta în comunicare Aurelia Peru, informează TRIBUNA.

Peru a menționat că, acum, „cât efervescența victoriei dreptei politice a coagulat multe segmente electorale, incitând interesul pentru viața politică a țării, energiile mai pot fi lejer dirijate. Poporul a înțeles că are putere”.

„Totodată, revine în toată intensitatea pre-electorală și subiectul alegrilor parlamentare anticipate. Scenarii politicienii au desemnat câteva. Oricum, conform cadrului normativ, 6 luni după scrutinul prezidențial toți ne odihnim, fără competiții electorale. Purtăm măști, stăm acasă și lucrăm la distanță, cum s-ar zice.

Important, totuși, să conștientizăm că alegerile prezidențiale au dat startul unei revizuiri capitale a politicii naționale, a vectorului de dezvoltare și de poziționare a statului moldovenesc în contextul concurenței geopolitice dintre Est-Vest. De asta antagonismul dintre puteri (pe de o parte, președintele ales; pe de alta – guvernul și parlamentul de opoziție) și fracțiuni parlamentare va căpăta amploare”, a mai spus ea, pe Facebook.

Mai mult – a declarat Peru – prin crearea platformei parlamentare „Pentru Moldova” s-a încercat consolidarea forțelor de stânga, primele manifestări fiind o serie de proiecte de legi.  

„Dreapta a câștigat o luptă, dar războiul continui… în zodia geopoliticului”, a conchis politologul.

 

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...