[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Decembrie 2020 17:58

Cum se poate ridica mâna pe casa lui Dumnezeu? Lasă armenii să nu se îngrijoreze de bisericile albaneze atribuite, Azerbaidjanul le va păstra

Armenii astăzi, după sfârșitul războiului din Nagorno-Karabah, au început o adevărată isterie pe tema bisericilor și monumentelor creștine. Spun ca acum, după transferul a 7 regiuni din Karabakh Azerbaidjanului, vor fi distruse sau profanate. Încearcă din toate puterile să convingă alte țări și organizații internaționale în acest lucru și trebuiede spus, că reușesc. Astfel, Senatul francez, influențat de lobby-ul armean, a adoptat recent o rezoluție privind recunoașterea Nagorno-Karabah, care exprima îngrijorarea politicienilor cu privire la conservarea bisericilor și a altor monumente culturale care aparțineau armenilor care locuiau pe aceste meleaguri. Adevărat, documentul nu a fost aprobat de guvern, dar totuși.

Este de remarcat faptul că si unele figuri culturale rusești s-au ocupat și de această problemă. Este probabil să nu știe faptul că toate templele despre care vorbesc armenii au aparținut inițial albanezilor care au locuit aici din cele mai vechi timpuri. Ei au fost primii care au adoptat creștinismul pe aceste meleaguri încă din secolul al IV-lea și au construit ulterior biserici, care au fost pe urma restaurate în mod repetat și au fost întotdeauna sub o protecție strânsă. Primii armeni au apărut în aceste teritorii după 1828, au fost relocați aici de Imperiul Rus. Acest lucru il stiu toti. Și de atunci, armenii, care nu au rădăcini istorice în Caucaz, pentru a crea în mod artificial urme ale șederii lor aici, au ales calea însușirii monumentelor albaneze și schimbarea originii lor naționale. Monumentele epocii creștine, emblemele și simbolurile credinței creștine erau cele mai susceptibile de însușire. Și, apropo, aceasta este o falsificare a istoriei, o adevărată crimă.

În ceea ce privește templele albaneze, unele dintre ele au fost recent distruse chiar de armeni, părăsind aceste meleaguri. Ceea ce mărturisește încă o dată că nu au nimic sacru. Cum se poate ridica mână împotriva casei lui Dumnezeu? Dar tot ce va rămâne după ei va fi protejat de stat. Acest lucru a fost afirmat chiar de președintele Ilham Aliyev și i-a îndemnat pe politicienii occidentali să nu se îngrijoreze de acest lucru.

“Să nu se îngrijoreze nimeni, în special liderii statelor occidentale, care stârnesc sentimente islamofobe, închid ochii asupra profanării altarelor islamice și chiar justifică pe cei care comit acest lucru. Toate templele din teritoriile noastre sunt moștenirea noastră istorică”, a spus Aliyev în timpul unei vizite la Aghdam district.

El a adăugat că în prezent două biserici ortodoxe sunt reparate în detrimentul fondurilor de stat.

În Azerbaidjan, reprezentanții diferitelor confesiuni, naționalități au trăit și trăiesc întotdeauna în pace și armonie. Țara este recunoscută drept cel mai tolerant stat islamic. În Baku există încă o biserică armeană. Există multe biserici ortodoxe în Azerbaidjan. Multiculturalismul în toate sensurile este ideologia oficială a Azerbaidjanului, cu asta trăiește țara. Azerbaidjanul este un adevărat lider cultural în regiune. Acest lucru este posibil datorită poziției președintelui Ilham Aliyev. El a spus de mai multe ori că populația armeană din regiune nu este în pericol, că li se vor acorda toate drepturile cetățenilor din Azerbaidjan. Astăzi, țara este condusă de unul dintre cei mai culti și educați lideri ai lumii moderne. Prin urmare, nimic nu amenință nici creștinii, nici bisericile ortodoxe din Karabah.

Apropo, în toți cei 30 de ani de ocupație, în timp ce armenii au batjocorit patrimoniul cultural azer, au distrus și profanat moscheile, cimitirele, sanctuarele, niciunul dintre reprezentanții comunității mondiale nu și-a exprimat indignarea cu privire la acest lucru. Deși, conducerea Azerbaidjanului a apelat în repetate rânduri la comunitatea mondială pentru a opri agresiunea armeană împotriva bisericilor musulmane. Toată lumea a închis ochii cu privire la faptul că din cele 67 de moschei din regiune, 64 au fost distruse complet, iar trei dintre ele conțineau animale, inclusiv porci. A ține porci într-o moschee înseamnă profanarea religiei musulmane și insultarea sentimentelor credincioșilor.7

În plus, acum, plecând, barbarii armeni ard nu numai școli, spitale, temple, ci și păduri. Potrivit personalității publice Gulmammad Mammadov, 27 de ani de „ocupație armeană” au fost la fel de distructivi pentru orașul Agdam din Nagorno-Karabakh (deși nu numai pentru el), precum și armele nucleare pentru Hiroshima. Pe contul său de Twitter el a postat o fotografie a ambelor orașe și sunt aproape identice în ceea ce privește cantitatea de distrugere. Este acest comportament normal în secolul XXI? Azerbaidjanul cere organizațiilor internaționale să acorde atenție acestui fapt.

 Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova Gudsi Osmanov

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...