[ X ]
[ X ]
Important25 Noiembrie 2020 06:30

Marea provocare căreia trebuie să-i facă față Maia Sandu în funcția de Președinte

„Desigur, accept argumentele pro și contra legitimității actualei componențe a Parlamentului Republicii Moldova. Mai ales că suferă de o boală care se numește traseism politic. Doar că, deputații sunt cei în drept să ia măsuri de prevenire a acestei pandemii de turism politic. Tot deputații sunt cei care, legal, pot decide, sau nu, referitor la declanșarea, acum, sau mai târziu, a alegerilor parlamentare anticipate” – declarațiile au fost făcute de jurnalistul Victor Nichituș, într-o nouă postare pe blogul său, informează TRIBUNA.

El spune că, Președintele Maia Sandu este în acest moment învestită cu un uriaș capital de încredere, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

„Modul în care își va dovedi capacitățile politice, adică de negociere – căci politica înseamnă arta negocierii – va fi aflat atunci când va alege modalitatea de declanșare a anticipatelor. Argumentele care vor fi aduse pentru declanșarea forțată, la presiunea străzii, a acestora reprezintă marea provocare căreia trebuie să-i facă față”, a menționat jurnalistul, subliniind:

„Vom afla dacă Maia Sandu crede, sau nu, că vocea străzii poate înlocui statul de drept”.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...