[ X ]
[ X ]
Important24 Noiembrie 2020 15:21

Crezul personal-profesional al fostului ministru Igor Șarov: „Istoria m-a învățat că indiferent cât de capabil ar fi un om…”

Igor Șarov, fost ministru al Educației, Culturii și Cercetării, candidat la funcția de rector al Universității de Stat din Moldova, a dezvăluit care este crezul său personal-profesional, informează TRIBUNA.

„Sunt un om realist în ceea ce privește propria persoană. Deciziile pe care le-am luat privind ocuparea unei funcții sau alteia le-am trecut printr-un minuțios proces de autoanaliză, pentru a-mi cunoaște exact atuurile ce mă recomandă, dar și lipsurile pe care trebuie să le compensez cu ajutorul unei echipe manageriale. Istoria m-a învățat că indiferent cât de capabil ar fi un om, cele mai bune decizii se iau în echipă.

Credința mea nezdruncinată în importanța actului educațional, devotamentul pentru profesia de dascăl, experiența și abilitățile manageriale și, nu în ultimul rând, capacitatea de a aduna o echipă de oameni responsabili, gata să-și asume un lucru și să-l ducă până la capăt – toate reprezintă atuurile mele, care mă fac să fiu încrezător că pot atinge obiectivele propuse pentru dezvoltarea USM” – menționează el, în cadrul Programului Managerial prezentat în cursa pentru șefia USM.

Tot în acest document, Șarov dezvăluie că decizia de a candida la funcția de rector vine din cunoașterea, înțelegerea și asumarea pe deplin a situației existente în sistemul de învățământ național, în general (din postura de ministru al Educației, Culturii și Cercetării) și a USM în mod special, dat fiind faptul că devenirea sa profesională s-a realizat în cadrul acestei instituții. „Astfel, întreaga mea experiență are ca scop atingerea unui obiectiv clar: modernizarea intensivă a tuturor structurilor instituției care va duce, în final, la racordarea acesteia la nivelul de calitate internațional. Doar în aceste condițiivom putea asigura pregătirea corespunzătoare a tinerilor specialiști capabili de o revigorare economică a țării”, a conchis ex-ministrul.

TRIBUNA precizează: Igor Șarov are trei concurenți: Otilia Dandara, Florentin Paladi și Serghei Brînza, în cursa pentru șefia USM.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...