[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news23 Noiembrie 2020 14:00

Irina Vlah: Locuitorii Găgăuziei au demonstrat un nivel înalt de responsabilitate socială la prezidențiale. A votat practic toată Găgăuzia!

„A fost o adevărată provocare să organizăm și să desfășurăm procesul electoral în condiții sigure pentru toți” – declarația a fost făcută de Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, într-un interviu pentru TRIBUNA.

Bașcanul a menționat că, totuși, s-a reușit desfășurarea campaniei electorale și a procesului de vot, cu toate restricțiile sanitare, ce au scop să prevină răspândirea infecției.

„Sunt mândră că locuitorii Găgăuziei au demonstrat un nivel înalt de responsabilitate socială. Acesta a determinat o prezență foarte mare la vot. A votat practic toată Găgăuzia! Această prezență înaltă demonstrează că noi, găgăuzii, suntem conștienți de importanța votului și nu suntem indiferenți cum va fi viitorul Moldovei. Noi vrem să participăm la construcția viitorului țării noastre”, a spus Vlah.

Totodată, Guvernatorul a precizat că prezența la vot „este un motiv de analiză pentru partidele politice și pentru liderii politici să includă autonomia în agenda lor”. „Locuitorii Găgăuziei vor susține programe concrete de dezvoltare a țării și oameni care vor demonstra că pot să realizeze aceste programe”, a subliniat oficialul.

Irina Vlah a mai spus, în context: „un alt aspect caracteristic autonomiei este unitatea noastră. Găgăuzii sunt uniți, ne respectăm și ne ajutăm reciproc. Cred că sunt calități foarte importante în special când parcurgem crize”.

Interviul integral va fi publicat pe www.TRIBUNA.md pe parcursul zilei de mâine.

TRIBUNA precizează: În cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor Președintelui, la secțiile de votare deschise în UTA Găgăuzia s-au prezentat la urne 68184 de alegători.

Cristina Gurez

 

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...