[ X ]
Important22 Noiembrie 2020 06:00

(ACUM UN AN) Şedinţă de lucru la Preşedinţie

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 22 noiembrie 2019.

Claus Neukirch – la MAEIE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, în contextul pregătirilor pentru reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe ai statelor participante la OSCE, de la Bratislava.

Ion Chicu – la Londra

Premierul Ion Chicu a participat la Forumul Investițional BERD, dedicat statelor Parteneriatului Estic (PaE), organizat, în premieră, la Londra, cu ocazia aniversării a 10-a a inițiativei PaE. În marja Forumului, Ion Chicu a avut întâlniri cu: Premierul Azerbaidjanului, Ali Asadov, Prim-ministrul Republicii Belarus, Serghei Rumas, omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk.

Zinaida Greceanîi, la şedinţa aniversară a AI CSI  

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat la cea de-a 50-cea ședință, aniversară, a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI), care s-a desfășurat la Sankt Petersburg.

Discuţia lui Ion Ceban cu reprezentanții companiilor IT 

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a avut o întâlnire cu peste 50 de reprezentanți ai companiilor IT, pe care i-a asigurat că vrea ca Primăria Chișinău să fie transparentă, iar toate serviciile – digitalizate.

Lista lui Chiril Moţpan 

În cadrul unei conferinţe de presă, Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan a făcut publică o listă cu jurnalişti şi activişti interceptaţi ilegal pe timpul guvernării PDM. El s-a referit şi la presupusa dublă identitate în RM a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Mandate de consilier atribuite de CEC

Comisia Electorală Centrală a atribuit mandate de consilier local în 50 de localități din municipiile Chișinău și Bălți, UTA Găgăuzia și din 21 de raioane.

Mandatul lui Serghei Burgudji – validat

Comisia Electorală Centrală a validat mandatul de consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău al lui Serghei Burgudji, candidat supleant al Partidului Șor.

Ghenadi Mitriuc – președinte al raionului Ungheni

Consilierul raional de pe listele Partidului Socialiștilor din RM, Ghenadi Mitriuc a fost ales Președinte al raionului Ungheni.

Şedinţă de lucru la Preşedinţie 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru pentru a clarifica situația agenților economici din regiunea transnistreană, în contextul relațiilor acestora cu băncile comerciale ale țării, în special, cele cu privire la deschiderea conturilor bancare.

Igor Dodon, la depunerea jurământului militar

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate ale Republicii Moldova, Igor Dodon a participat la ceremonia de depunere a jurământului militar de către efectivul Brigăzii 2 infanterie motorizată „Ștefan cel Mare”.

Tineri de Belarus – la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu delegația Uniunii Republicane a Tineretului din Belarus, care se afla la Chișinău pentru a participa la prima ediție a Forumului moldo-belarus al Tineretului.

Discuţia lui Igor Dodon cu Vadim Ceban

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al S.A. „Moldovagaz”, care i-a comunicat despre rezultatele întrevederii de la Moscova cu Alexei Miller, președintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazprom”.

Almanah Politic-2019

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...