[ X ]
Important21 Noiembrie 2020 09:00

Remarci legate de primele zile ale Președintelui ales! Dionis Cenușă: „Dacă declarațiile electorale vor contrazice acțiunile, atunci…”

Politologul Dionis Cenușă a făcut câteva remarci legate de primele zile ale Președintelui ales Maia Sandu, informează TRIBUNA.

„1.Agenda de Asociere cu UE, formulată în baza Acordului de Asociere, este o prerogativă a coaliției de guvernare din Legislativ și a Guvernului. În niciuna din aceste instituții, Sandu nu decide nimic deocamdată. Cu toate acestea, Maia Sandu manifestă interes pentru a prelua sau cel puțin a influența acest proces”, a menționat el, pe o rețea de socializare.

În context, Cenușă a menționat că „urmează de văzut dacă UE va comunica cu Maia Sandu sau va urma logica structurii puterii în Moldova și procedeele anterioare”.

„2. Deși Maia Sandu a declarat pe tot parcursul campaniei electorale că este pentru o politică externă echilibrată, unii actori politici europeni se adresează ei ca unui președinte pro-UE” – a mai spus analistul politic, precizând că se referă „la recentele comentarii ale lui Siegfried Mureșan”. „Dacă declarațiile electorale vor contrazice acțiunile, atunci ne putem aștepta la reacții din partea Moscovei. Deocamdată aceasta nu știe ce să facă și va reieși din declarațiile și măsurile adoptate de Maia Sandu”, a subliniat politologul.

Cristina Jicol

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...