[ X ]
Important21 Noiembrie 2020 08:00

Igor Dodon a pus punctele pe „i” privind revenirea sa în fruntea PSRM: „Partidul are nevoie de resetare”

Președintele Igor Dodon, după depunerea jurământului de către Președintele ales, își va restabili calitatea de membru și va reveni în fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Despre aceasta el a comunicat în cadrul emisiunii sale live „Președintele Igor Dodon Răspunde”, informează TRIBUNA.

„Mandatul Președintelui Igor Dodon este până pe data de 23 decembrie sau până la depunerea jurământului de către următorul Președinte. Până la depunerea jurământului următorului Președinte, eu nu îmi voi da demisia. După depunerea jurământului din partea noului Președinte ales, îmi voi restabili calitatea de membru al PSRM și revin în fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, pe care l-am creat și l-am ridicat din anul 2011 de la zero”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, el a menționat că toate funcțiile la moment – a Președintelui țării, a Prim-ministrului, a Speakerului, a miniștrilor – se datorează Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care a obținut cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor, anul trecut, la alegerile parlamentare.

„Partidul Socialiștilor este partid de guvernare, reprezentanții căruia sunt în fruntea Parlamentului, în fruntea Primăriei Municipiului Chișinău, în fruntea Autonomiei Găgăuze. Partidul Socialiștilor are cea mai mare fracțiune parlamentară – 37 deputați. 22 de consilieri municipali în Consiliul Municipal Chișinău, 21 de președinți de raioane și peste 240 de primari. Este cea mai mare forță politică din Republica Moldova”, a precizat Dodon.

De asemenea, el a afirmat că Partidul Socialiștilor are nevoie de resetare, lucru de care se va ocupa personal după începutul lui 2021.

TRIBUNA amintește: Recent, Igor Dodon a comunicat că PSRM a decis convocarea Congresului formațiunii până la final de 2020.

Cristina Jicol

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...