[ X ]
Important21 Noiembrie 2020 06:00

(ACUM UN AN) Sărbătoarea CEC

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 21 noiembrie 2019.

Deputaţii APG – la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu deputații Adunării Populare a Găgăuziei, care veniseră la Chișinău.

Un nou deputat

Curtea Constituţională a validat mandatul candidatului Mihail Paciu, supleant pe lista Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), venit în locul lui Ion Ceban, după ce acesta a fost ales în funcția de primar general al mun. Chișinău.

Adresarea lui Alexandru Oleinic

Deputatul independent, Alexandru Oleinic a anunţat că a adresat o interpelare Premierului Ion Chicu privind problema asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale, inclusiv semnarea unui nou contract de furnizare.

Politicieni din RM – la Zagreb 

Liderul PAS, Maia Sandu, liderul PDA, Andrei Năstase, şi o delegaţie a PLDM au participat la congresul statutar al Partidului Popular European, desfășurat la Zagreb.

Şedința Comisiei pentru Situații Excepționale

Premierul Ion Chicu a prezidat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Autoritățile convocate la ședință au informat șeful Executivului despre nivelul de pregătire al tuturor instituțiilor pentru sezonul de iarnă.

Solicitarea Partidului Şor 

Partidul Șor a depus, repetat, la Primărie o solicitare în care cerea să-i fie permis să reabiliteze toate trecerile subterane din Chișinău.

Flashmob al PUN

Partidul Unității Naționale a desfășurat un flashmob în fața Parlamentului dedicat aniversării a 102 ani de la crearea Sfatului Țării.

Sărbătoarea CEC 

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a marcat 22 de ani de activitate permanentă.

Conferinţa Arinei Spătaru

Deputatul Blocului ACUM în Parlamentul Republicii Moldova, Arina Spătaru, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre refuzul unor deputați de a vota un proiect de modificare a Legii privind finanțele publice locale.

Discuţiile Reghinei Apostolova cu delegaţia CALRCE

Din numele Comisiei parlamentare pentru administrație publică, ecologie și dezvoltare teritorială, Reghina Apostolova, deputată a fracțiunii Partidului Șor, a purtat discuții cu membrii delegației Congresului Autorităților Locale și Regionale ale Consiliului Europei, care se aflau în Moldova într-o vizită.

Şedinţă prezidată de Premier

Premierul Ion Chicu a prezidat ședința Consiliului național pentru securitatea circulației rutiere, unde a fost analizată situația siguranței traficului rutier.

Întâlnirea lui Ion Chicu cu Volodymyr Boiechko

Premierul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Volodymyr Boiechko, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, în cadrul căreia au făcut un schimb de opinii referitor relațiile moldo-ucrainene.

Zinaida Greceanîi – la AI CSI

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI). În aceeaşi zi, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusiei. Totodată, mai mulţi deputaţi au participat la şedinţele comisiilor din cadrul AI CSI.

Tineri – la Parlament

Participanții primului forum moldo-belarus de tineret au fost invitații Parlamentului Republicii Moldova. Ei au discutat cu Adrian Lebedinschi, președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, membru al Grupului de prietenie Republica Moldova – Republica Belarus.

Nicolae Chitoroagă – reţinut

Fostul sef al PCCOCS, Nicolae Chitoroagă a fost reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de îmbogăţire ilicită.

Şedinţă cu experţi la Preşedinţie 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a desfășurat prima ședință cu membrii Consiliului consultativ de experți privind reforma sistemului justiției, instituit prin Decretul Președintelui Republicii Moldova la data de 30 octombrie 2019.

Şefii misiunilor diplomatice la Primărie 

Primarul general al mun. Chişinău, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu 24 de șefi ai misiunilor diplomatice acreditați la Chișinău.

Discuţia lui Ion Chicu cu Daniel Ioniță 

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

 

Almanah Politic-2019

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...