[ X ]
[ X ]
Important7 Noiembrie 2020 08:00

Fost deputat: „Turul doi va demonstra cât de mult au avansat în opțiuni geopolitice cetățenii Republicii Moldova”

„Alegerile prezidențiale din Republica Moldova, aidoma altor scrutine din lume, sunt marcate profund de pandemia COVID-19, dar păstrează specificul regional postsovietic  influența pregnantă a propagandei ruse asupra deciziilor electorale, nostalgia sovietică prezentă în mentalitățile sociale, elanul democratic participativ al reprezentanților diasporei”. Declarația a fost făcută de Ana Guțu, fost deputat, secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) în Guvernul Orban, informează TRIBUNA.

Ea a mai spus, într-un interviu pentru spotmedia.ro, că „rezultatele primului tur sunt încurajatoare pentru electoratul pro-european și pro-românesc, Maia Sandu este prima clasată. Totodată, un simplu calcul matematic ne arată că stânga extremă și stânga populistă împreună au acumulat 55% din opțiunile de vot. Iar acest scor îngrijorează”.

„Turul doi va demonstra cât de mult au avansat în opțiuni geopolitice cetățenii Republicii Moldova”, a mai spus Guțu, exprimându-și speranța că, cetățenii Republicii Moldova și-au învățat lecția și au înțeles că viitorul lor este alături de România în spațiul civilizațional european.

În context, fosta deputată a precizat că, „inclusiv în momentele când clasa politică din Chișinău a demonstrat lipsă de maturitate, de responsabilitate, România și Uniunea Europeană au fost alături de cetățeni– prin ajutoare și finanțări non-rambursabile, prin proiecte transfrontaliere care schimbă la față realitățile din Republica Moldova”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...