[ X ]
[ X ]
Important3 Noiembrie 2020 06:30

După rezultatul înregistrat la prezidențiale, Dorin Chirtoacă pleacă din politică? Un apropiat de-al său spune tranșant ce se va întâmpla!

Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal (PL), candidatul Mișcării Politice „UNIREA” (MPU) la alegerile prezidențiale, nu intenționează să se retragă din politică nici temporar, nici definitiv, urmare a rezultatului înregistrat la alegerile prezidențiale, informează TRIBUNA.

Colegul său, Valeriu Munteanu – președintele partidului Uniunea Salvați Basarabia, partid-membru al MPU, fost coleg de-al lui Chirtoacă în PL, a venit cu unele precizări în acest sens, subliniind că Dorin Chirtoacă nu va pleca din politică.

„Dorin Chirtoacă nu poate pleca din politică până când cauza sacră de UNIRE a Basarabiei cu România nu va fi desăvârșită și realizată, pentru securitatea și bunăstarea tuturor basarabenilor. Și nu va pleca”, a menționat Munteanu, pe o rețea de socializare.

Totodată, el s-a arătat absolut sigur că, „dacă Dorin Chirtoacă s-ar fi comportat în această campanie precum au făcut-o alți doi colegi pro-europeni și pe alocuri unioniști, care au lovit în Maia Sandu mai tare ca în Igor Dodon, atunci rezultatele electorale ar fi arătat un pic altfel, dar încrâncenarea debordantă din turul 1 ar fi demotivat alegătorii pro-europeni și unioniști să fie activi și să voteze masiv în turul 2”. „Corectitudinea și responsabilitatea sinceră pentru această palmă de pământ românească i-au dictat lui Dorin Chirtoacă să fie corect cu toți candidați pro-Vest, obligându-i astfel și pe ceilalți să-și măsoare și să-și trieze mesajele pline de vitriol și să-și potolească orgoliile debordante. Liniștea relativă pe dreapta eșichierului politic în această campanie electorală a fost asigurată de altruismul domnului Chirtoacă și de răbdarea doamnei Sandu”, a adăugat politicianul.

Amintim că, Dorin Chirtoacă, câteva săptămâni în urmă, a declarat că, dacă la prezidențiale va obține un rezultat mai slab decât la localele din 2019, atunci ar putea să susțină un alt lider din MPU, să renunțe la șefia PL, să se retragă temporar sau definitiv din politică.

Precizăm că, potrivit rezultatelor preliminare, Dorin Chirtoacă a obținut la alegerile prezidențiale 1.20% (16 145 voturi). La alegerile pentru Primăria Chișinău din 20 octombrie 2019 a obținut 10,15% (22 885 voturi).

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...