[ X ]
Important28 Octombrie 2020 06:00

În Republica Moldova se constituie un nou partid! Informații din prima sursă: Am rezervat denumirea și am pregătit documentele pentru înregistrare

O nouă formațiune politică se lansează în Republica Moldova. La 20 octombrie curent, grupul de inițiativă a anunțat despre constituirea Partidului Politic Moldovenesc „Ai Noștri”. Astfel, TRIBUNA a aflat mai multe detalii din primă sursă.

„Ideea constituirii Partidului „Ai noștri” exista demult, fiind vorba de o organizație politică bazată pe patriotism, dragoste pentru Moldova, un partid multietnic, în cadrul căruia să se vorbească și moldovenească, și rusă, și ucraineană, și găgăuză. Indiferent de naționalitate, limba vorbită și locul de trai – am decis că e necesar să ducem mesajul acesta: iubiți Moldova. Faceți totul pentru ca traiul aici să fie mai bun, mai confortabil, mai plăcut. Desigur, pentru aceasta e nevoie de multe lucruri, e nevoie să implementăm reforme, să realizăm idei. Iar aceasta nu este posibil fără susținere politică și voință. Iată de unde și a apărut ideea acestui partid” – menționează reprezentanții grupului de inițiativă.

La moment, partidul e în proces de înregistrare, iar denumirea deja a fost rezervată la Agenția Servicii Publice. Partidul oficial se va numi Молдавская политическая партия «Наши»/Partidul Politic Moldovenesc „Ai Noștri”.

„Mai mult decât atât, noi deja am pregătit pachetul de documente necesare pentru înregistrare. Ne-a mai rămas să adunăm, conform legii, 1000 de membri ai formațiunii, după care va fi desfășurat, așa cum se cere, congresul de constituire cu aprobarea statutului (care e deja pregătit) și programul (pe care îl vom elabora până în ziua de dinaintea congresului, pentru a ține cont de toate propunerile). Atunci, la congres, va fi aleasă conducerea partidului, consiliul republican. Până atunci, noi toți – activiștii și susținătorii, oficial suntem grup de inițiativă, care e deja constituit de câteva sute de membri și aproape o mie de susținători în toată țara. La moment ne ocupăm de recepționarea cererilor și suntem siguri că până la final de an partea formală va fi realizată și vom putea desfășura congresul” – mai spun ei.

Fiind întrebați dacă lansarea formațiunii în această perioadă are vreo legătură cu alegerile prezidențiale, reprezentanții viitorului partid au precizat: „Noi am decis să facem lucrul acesta la început de an, dar, din păcate, țara și lumea a fost acoperită de pandemia de coronavirus și am fost nevoiți să amânăm toate planurile”.

„Am așteptat slăbirea restricțiilor și posibilitatea de a ne întâlni cu oamenii, pentru a face agitație. Acum, în pofida faptului că situația epidemiologică din țară lasă de dorit – putem desfășura întâlnirile, din acest motiv – am purces la îndeplinirea planurilor noastre”, mai declară sursa.

Totodată, grupul de inițiativă spune „DA” cu referire la implicarea activă a viitorului partid în politica țării și participarea la următoarele alegeri. „Suntem determinați să devenim o forță politică, care va fi auzită, și suntem siguri că vom putea realiza toate planurile, speranțele și aspirațiile oamenilor care ne susțin”, menționează membrii grupului de inițiativă.

TRIBUNA precizează: Lider al grupului de inițiativă pentru crearea partidului este Mihail Ahremțev.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...