[ X ]
Important27 Octombrie 2020 13:45

Zboruri neautorizate în intravilanul Chișinăului. Persoana responsabilă a fost amendată

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că, la 1 octombrie 2020, pe o rețea de socializare a apărut informația privind un spot publicitar, unele secvențe ale căruia, aparent au fost captate prin intermediul unei aeronave fără pilot, în zona intravilan Chișinău și zona CTR Chișinău –spațiu aerian controlat, Clasa C. Survolarea acestor zone cu aeronave fără pilot, fără o permisiune scrisă, emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă este interzisă, transmite TRIBUNA. 

La 2 octombrie, AAC s-a autosesizat pe marginea acestui caz, prin urmare a fost pornit un proces contravențional.

Persoana responsabilă de executarea zborurilor neautorizate a fost identificată și a fost dispusă să coopereze cu inspectorii Autorității Aeronautice Civile. Astfel, la 13 octombrie 2020 a fost încheiat un Proces verbal cu privire la contravenție și aplicată amenda corespunzătoare.

În același timp, AAC amintește că utilizarea aeronavelor fără pilot în spații neautorizate este interzisă. Persoanele care dețin drone ce întrunesc condițiile stabilite de AAC (vezi codițiile aici: http://www.caa.md/rom/la_rpas_guide//) se pot adresa în continuare Direcției Aviația Ușoară din cadrul Autorității Aeronautice Civile, pentru a obține permisiunile necesare.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...