[ X ]
[ X ]
Important20 Octombrie 2020 14:13

Andrei Năstase, ferm împotriva tuturor celor care încalcă legea: „Legea se execută, nu se discută!”

„Legea se execută, nu se discută! Vă garantez că Ministerul de Interne, Procuratura Generală și SIS vor lucra împreună în interesul țării și al cetățenilor”. Andrei Năstase a abordat tema siguranței cetățeanului și a securității naționale, afirmând că la întâlnirile din teritoriu pe care le are cu oamenii în această campanie electorală, mulți dintre ei sunt îngrijorați în privința siguranței și a familiilor acestora, informează TRIBUNA.
“În primul rând, vreau să comunic fiecărui cetățean al Republicii Moldova că personal, în calitate de președinte, voi avea toleranță ZERO față de lumea interlopă, față de bandiți, față de cei care șantajează astăzi mediul de afaceri și voi obliga toate instituțiile statului, în baza prerogativelor constituționale ale președintelui, să curețe Moldova de astfel de indivizi, până la ultimul.”
Mai mult decât atât, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr a comunicat că nu va tolera nici un caz de protejare a infractorilor de către procurori și judecători, transmițându-le acestora că el va fi cel care va garanta independența justiției, dar nu va accepta nici un fel de abatere de la litera și spiritul legii, în favoarea celor certați cu legea.
„Tergiversarea dosarelor penale, pe birourilor procurorilor și judecătorilor, mai ales a celor de rezonanță națională, nu va mai avea nici o scuză. Această practică va înceta imediat, iar cei plătiți din banii statului să facă dreptate, vor face dreptate. Cine se va împotrivi noilor coordonate profesionale impuse de președinte, va pleca rapid din sistem. Nimeni, absolut nimeni nu va mai interveni în actul de justiție. Eu voi fi garantul independenței Justiției. Dar nu voi accepta ca procurorii și judecătorii să nu-și facă treaba la timp. Nu există nici un motiv pentru care un dosar penal de rezonanță națională să stea în judecată ani de zile. Cu mine președinte, în Republica Moldova așa ceva nu se va mai întâmpla”, a declarat politicianul.
Năstase a completat declarația sa cu privire la tema siguranței cetățenilor asumând în fața tuturor implementarea vechiului său principiu aplicat și în timpul mandatului de ministru de interne, cooperarea loială între instituții, principiu care, potrivit spuselor acestuia, va livra cele mai bune rezultate pentru Moldova și pentru toți cetățenii.
„Voi aduce la aceeași masă de dialog și cooperare, așa cum am reușit și în timpul mandatului de ministru, pe reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în asigurarea siguranței cetățenilor și voi impune, la nivel național, conceptul meu de lucru care a dovedit că poate livra rezultate foarte bune în lupta împotriva corupției, contrabandei și banditismului de orice fel. Mă refer la cooperarea loială între instituții, la Ministerul de Interne, Procuratura Generală și SIS. Vă garantez că toți vor lucra în interesul țării și al cetățenilor. NU voi accepta niciodată scuze sau motive inventate pentru care deciziile luate în Consiliul Superior de Apărare să nu fie duse la îndeplinire întocmai și la timp, iar în calitate de Comandant Suprem și președinte al acestui Consiliu voi emite ordine ferme, clare și voi impune termene de executare care nu vor mai fi încălcate de nimeni. Siguranța cetățeanului este o temă extrem de importantă pe care instituțiile statului sunt obligate să o rezolve imediat, fără nici un fel de excepție și fără a face compromisuri. În mandatul meu de președinte, legea se execută, nu se discută!”, a declarat Andrei Năstase.
Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptări aveți de la Președintele RM?

    View Results

    Loading ... Loading ...