[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news18 Octombrie 2020 10:45

Start campaniei de plantare a arborilor! Primarul Ceban: Vom reîntoarce orașului Chișinău denumirea de cea mai verde capitală europeană

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat despre startul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul municipiului Chișinău, informează TRIBUNA.

„Împreună cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, dar și cu ajutorul mai multor voluntari, care s-au alăturat inițiativei, am participat în această dimineață la acțiunea de plantare a arborilor în capitală, în Pădurea – Parc din Calea Orheiului, unde am dat start acestei acțiuni frumoase. Am invitat toată lumea, candidați politici, partide, deputați, organizații neguvernamentale, dar și alții. Urmează să avem mai multe evenimente de sădire a pomilor și avem nevoie de ajutor, chem să vă alăturați”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, astăzi au fost sădiți circa 2000 de arbori, urmând ca până la încheierea campaniei de plantare a arborilor în parcuri, zone verzi, curți de blocuri din capitală, să fie sădiți în total 100 mii de copaci.

„Acțiunea primăriei se desfășoară în colaborare cu Agenţia „Moldsilva” și alți parteneri, care ne pun la dispoziție circa 60 de specii de arbori (tei, frasin, castan, plop, salcie şi pomi nuciferi) cu înălțimea de la un metru jumătate și mai înalți. Astfel, oraşul Chișinău se alătură campaniei globale „Înverzirea orașelor”, iniţiată de către secretara Comisiei Economice a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa. Vom reîntoarce orașului Chișinău denumirea de cea mai verde capitală europeană. Haideți împreună să contribuim la acest lucru!”, a mai scris Ceban.

Maria Chiper

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...