[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri18 Octombrie 2020 06:00

(ACUM UN AN) Conferinţe de bilanţ

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 18 octombrie 2019.

Iniţiativa lui Iurie Reniță și Lilian Carp

Deputații Blocului ACUM, Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat o iniţiativă legislativă, ce prevedea că sintagma „limba moldovenească” din mai multe legi în vigoare trebuia substituită cu sintagma „limba română”.

Şeful statului – la MACON

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vizitat Combinatul de materiale de construcții din Chișinău MACON, una dintre cele mai mari întreprinderi autohtone din sectorul respectiv al economiei naționale.

Emil Ceban şi Ion Ababii, la Preşedinţie  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Emil Ceban, noul rector al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, doctor habilitat în științe medicale, profesor, și cu Ion Ababii, ex-rector al USMF „Nicolae Testemițanu”, profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale, academician al AȘM.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Vadim Ceban  

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Vadim Ceban, preşedintele Consiliului de Administraţie al SA „Moldovagaz”.

Discuţia şefului statului cu Emily Istrate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Emily Istrate, tânăra interpretă de 15 ani din Moldova, care a cucerit ucrainenii și românii cu vocea sa în concursurile „Golos Deti”, „Next star” și la festivaluri internaționale, ocupând locuri de frunte.

Conferinţe de bilanţ

Mai mulţi politicieni au avut conferinţe de bilanţ ale campaniei electorale a alegerilor locale generale. Printre aceştia s-au numărat: Ion Ceban, candidatul socialiștilor la șefia municipiului Chișinău; Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, împreună cu pretendentul la șefia municipiului Chișinău din partea Blocului ACUM, Andrei Năstase; Președintele interimar al Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Eugen Sturza; candidatul Partidului Popular Românesc (PPR) pentru șefia Capitalei, Vlad Țurcanu; candidatul Partidului Șor la șefia Capitalei, Valerii Klimenco; candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la șefia capitalei, Octavian Țîcu; candidatul la șefia municipiului Chișinău din partea Partidului Uniunea Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu; Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip; candidatul Mișcării „Forța Nouă” la șefia Capitalei, Victor Chironda.

Eugen Revenco – rechemat

Guvernul l-a rechemat pe Eugen Revenco din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Letonia, având în vedere că a câștigat concursul pentru funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Totodată, Oleg Nica a fost numit consul în orașul Milano. În şedinţa Guvermului, Premierul Maia Sandu a anunțat și că a fost numit Valeriu Turea în calitate de șef interimar la Biroul Relații cu Diaspora.

Întrevederea de lucru a Preşedintelui şi Speakerului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat subiecte de pe agenda Legislativului.

Vasile Șova – primit de şeful statului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vasile Șova, cu care a discutat subiecte legate de reintegrarea ţării.

Proiect prezentat de Sergiu Litvinenco

Președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a prezentat un proiect de lege ce avea menirea „să responsabilizeze autoritățile publice autonome aflate sub control parlamentar”.

Almanah Politic – 2019

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...