[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv17 Octombrie 2020 06:00

(ACUM UN AN) Moţiunea PDM

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 octombrie 2019.

Acuzaţiile lui Ruslan Codreanu

Ex-primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, în cadrul unei conferinţe de presă, a acuzat puterea că ar mima alegerile, în realitate candidaţii acesteia având aranjamente pe tot parcursul campaniei electorale.

Viziunea lui Ion Ceban privind modernizarea grădiniţelor

Candidatul la șefia capitalei, Ion Ceban, în cadrul unei conferinţe de presă, şi-a prezentat viziunea privind modernizarea și reparația grădinițelor din Chişinău.

Termen extins pentru o Comisie parlamentară    

Termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale a fost extins cu 60 de zile – până la 180 de zile. O hotărâre în acest sens a fost votată în plenul Parlamentului.

Parlamentul a luat act de un important raport

Parlamentul a luat act de raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Reduplica Moldova și investigării fraudei bancare, o hotărâre în acest sens fiind adoptată în cadrul ședinței în plen a Legislativului.

Apelul lui Nicolae Balaur

Candidatul independent la șefia Primăriei comunei Stăuceni, Nicolae Balaur, fost pretor al sectorului Râșcani din capitală, a făcut apel către ambasadele acreditate, mass-media, ONG-uri, observatorii internaționali, să acorde o atenție deosebită la alegerile locale, mai ales în comuna Stăuceni, din motiv că vor fi fraudate.

Conferinţa lui Vlad Țurcanu

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Partidului Popular Românesc pentru șefia Capitalei, Vlad Țurcanu, a informat despre încercările PSRM de a scoate un candidat al partidului din cursa electorală, invocând că în spoturile electorale sunt încălcări.

Soluțiile lui Valeriu Munteanu pentru colectarea deșeurilor

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia la șefia capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre soluții moderne de colectare a deșeurilor în municipiul Chișinău.

Briefing-ul Marinei Tauber

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă, a acuzat guvernarea de presiuni asupra formaţiunii şi de faptul că vrea să reducă la tăcere un partid de opoziție.

Moţiunea PDM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a depus o moțiune de cenzură, prin care solicita retragerea votului de încredere acordat Guvernului Sandu.

Vizita Preşedintelui în satul natal 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în satul său natal, Sadova, din raionul Călărași, unde a vizitat gimnaziul și grădinița de copii, dar și a participat la deschiderea unui teren de joacă din centrul satului.

Distincţii de la Preşedinte 

În cadrul unei ceremonii oficiale desfășurată la Președinție, Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat unui grup de cetățeni, conferite anterior prin decret prezidențial.

Şedinţă de lucru la Preşedinţie

Președintele Igor Dodon a prezidat o ședință de lucru cu conducătorii comisiilor din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova. Părțile au discutat subiecte actuale și planurile activităților Consiliului până la finele anului 2019.

Almanah Politic – 2019

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...