[ X ]
[ X ]
Important3 Octombrie 2020 12:45

Andrei Năstase s-a lansat în campania pentru prezidențiale: Toți ne dorim aceleași lucruri – Libertate, Dreptate, Speranță și o viață mai bună!

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA) la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, Andrei Năstase s-a lansat în campania electorală, transmite TRIBUNA.

În debutul evenimentului, secretarul general al Platformei DA, Ion Terguță, a menționat că formațiunea are un candidat determinat, un luptător.

„Fac un îndemn să facem un efort să ne apărăm fundamentele civilizației noastre. Avem tăria să ne batem pentru R. Moldova. O Moldovă de mâine pe care o vom construi împreună. Avem un candidat determinat, care îl știm ca pe un luptător. A venit timpul marilor caractere”, a spus Ion Terguță.

În discursul său, Andrei Năstase spus că este convins că ceea ce urmează să se întâmple foarte curând va marca în mod esențial destinul Moldovei și al tuturor.

„Calea pe care poporul nostru a parcurs-o în ultimii ani în drumul său spre libertate și autodeterminare a fost extrem de dificilă. Am fost cu toții martorii propriei noastre lupte cu cei care și astăzi ne mai sărăcesc și umilesc. În toți acești ani de muncă și implicare ne-a unit dorința noastră sinceră de a trăi normal și cu demnitate în propria noastră țară.

Indiferent ce limbă vorbim sau în ce fel de biserici mergem, toți ne dorim aceleași lucruri atât de esențiale– Libertate, Dreptate, Speranță și o viață mai bună!”, spune Andrei Năstase.

De asemenea, politicianul afirmă că a decis să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru că este convins că se poate continua ceea ce s-a început cu mulți ani în urmă.

„Noi am început, în timp ce alții, atunci, au ezitat să o facă. Este momentul ca noi toți, uniți, solidari și responsabili, să pornim reclădirea Moldovei de mâine. Mă gândesc la o țară unde dreptatea este dreptate, iar legea este lege pentru toți. Mă gândesc la o țară în care sunt locuri de muncă corect plătite, iar pensionarii nu sunt umiliți și au pensii care le ajung de la o lună la alta, o țară unde nimeni nu trăiește sub pragul sărăciei. Mă gândesc cu încredere la renașterea satelor și orașelor noastre care vor avea apă și canalizare, școli, spitale sau puncte medicale dotate corespunzător.

În Moldova pe care eu mi-o doresc, fabricile închise și privatizate ilegal în ultimii 30 de ani, precum și alte sute de fabrici de prelucrare a materiei prime agricole trebuie deschise pentru a oferi oamenilor locuri de muncă bine plătite, iar averile politicienilor, deputaților, miniștrilor, procurorilor și judecătorilor ilegal dobândite, confiscate în mod constituțional, legal, fără ezitare! Iar din aceste averi confiscate vom face în așa fel încât oamenii Moldovei să fie despăgubiți.

Proiectul nostru de țară, dorința și visul nostru este să reclădim împreună Moldova unde fiecare își poate face un rost, întemeia o familie și își poate crește în siguranță copiii, fără grija zilei de mâine.

Moldova pe care ne-o dorim este cea în care mediul de afaceri este competitiv, concurența transparentă, se plătesc taxe și impozite corecte, nu exagerate, toată economia produce plusvaloare și crește calitatea vieții oamenilor. Întreprinzătorii vor fi eliberați de șantajul oligarhic, de povara taxelor de protecție și a dijmei politice. Moldova de mâine este locul în care performanțele agriculturii noastre sunt garantate de investiții și subvenții consistente, de soluții integrate pentru procesarea producției agricole naționale și valorificarea acesteia pe piețele interne și externe.

Știu sigur că Republica Moldova își poate recăpăta foarte repede reputația și predictibilitatea diplomatică pe plan internațional prin modelul de conduită al președintelui. Încrederea cetățenilor în toate instituțiile statului poate fi refăcută, păstrată și consolidată. Avem nevoie de încredere în propriile noastre conștiințe și vom putea să rezolvăm toate problemele care apasă astăzi pe umerii societății noastre, în ansamblul ei”, mai menționează Andrei Năstase.

În context, Andrei Năstase a spus ce va face în calitate de Președinte al R. Moldova.

„În calitate de Președinte al Republicii Moldova, eu voi pune în aplicare imediată Hotărârea parlamentului privind starea de captivitate a statului, pe baza căreia vom elimina cu determinare toate elementele mafiote și oligarhice din fruntea instituțiilor statului. Anunț public că în mandatul meu de președinte autoritatea judecătorească va fi eliberată și obligată să finalizeze toate dosarele penale de rezonanță, începând cu cel al uzurpării puterii în stat, continuând cu cel al furtului și spălărilor de miliarde de dolari cu condamnarea făptuitorilor, confiscarea averilor acestora și recuperarea miliardelor și nu în ultimul rând finalizarea dosarelor politice. Voi convinge Parlamentul, prin inițiativă legislativă, să voteze introducerea în Constituție a unui text de lege prin care fiecărui cetățean să i se asigure un venit minim garantat, de cel puțin 2500 de lei, care să nu-l mai plaseze sub pragul sărăciei.

Voi demara verificarea tuturor averilor adunate de deputați, judecători, procurori, miniștri și parlamentari în ultimii 30 de ani și confiscarea celor dobândite ilegal, iar din aceste sume voi face în așa fel încât oamenii țării să fie despăgubiți.

Voi propune soluții pentru redeschiderea fabricilor închise sau înstrăinate ilegal, așa încât să oferim locuri de muncă mai bine plătite oamenilor. Actele neconforme cu legea vor fi anulate legal, iar toate activele se vor întoarce în patrimoniul statului.

Mă voi asigura, respectând întocmai textul Constituției, de buna funcționare a instituțiilor statului și voi promova cooperarea loială între aceste instituții în beneficiul oamenilor și al țării. Consiliul Suprem de Securitate și Armata noastră națională vor fi entități de stat eficiente și vor avea în fruntea lor un comandant suprem și un președinte pe măsură.

Voi repune Moldova, prin abordări impecabile, pe harta diplomatică, economică și financiară a lumii și vom munci pentru a-i reface reputația și credibilitatea ca stat membru al spațiului cultural și spiritual european.

Voi contribui la emanciparea întregii noastre societăți amendând, prin poziționări publice tranșante, minciuna, propaganda, manipularea.

Voi încuraja meritocrația și profesionalizarea tuturor instituțiilor statului și voi lansa proiecte multianuale de consens politic național în domeniile securității naționale, inclusiv economice, financiare și energetice, precum și a siguranței fiecărui cetățean în parte, în domeniul justiției, al sănătății, al educației, al agriculturii, al industriei și al economiei în general.

Voi face tot posibilul pentru renașterea satelor, pentru promovarea familiei și a valorilor tradiționale, a obiceiurilor și culturii noastre milenare”, punctează Andrei Năstase.

Andrei Năstase a făcut un apel către „înțelepciunea noastră, a tuturor, la rațiunea și obiectivitatea pe care suntem obligați să le activăm acum, când trebuie să ne alegem cu responsabilitate viitorul”:

„Pe 1 noiembrie, avem oportunitatea de a oferi întregii lumi un exemplu solid de maturitate socială, un exemplu de unitate în jurul principiilor și valorilor democratice care garantează libertatea și prosperitatea unui popor, unitate pentru care am luptat și luptăm în continuare cu toată ființa noastră națională.

Oferiți Moldovei de mâine o șansă. Oferiți generațiilor care vin un viitor corect și bun aici, acasă. Prin decizia voastră îi puteți aduce acasă pe toți cei dragi, pentru că ei se vor întoarce doar dacă vor simți cu adevărat că Moldova se schimbă, dacă vor înțelege că tot ceea ce vom face nu vom face pentru o lună sau cinci, un an sau zece, ci o vom face cu siguranță pentru totdeauna!

Acesta este visul meu, acesta este visul nostru: Moldova de mâine, Moldova prosperă.

Vă îndemn să aveți curajul Moldovei de mâine, țara normală pe care cu toții ne-o dorim. Și vă mai rog să căutăm cu sinceritate dincolo de noi înșine, dincolo de ceea ce încă suntem, miracolul adevărului care străjuiește lumea dreaptă de pe acest pământ”, a mai spus Andrei Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase a menționat că lucrurile bune pot fi făcute în echipă și a propus o soluție pentru viitorul Moldovei.

„Pentru a atinge obiectivele de mai sus, propunerea noastră pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, imediat după ce vom câștiga alegerile prezidențiale, este Alexandru Slusari, vicepreședintele Parlamentului. Un Guvern alături de care eu, în calitate de viitor președinte al Republicii Moldova, împreună cu voi toți, oameni drepți și curajoși ai acestei țări vom reclădi Moldova de mâine”, mai spune Andrei Năstase.

În final, Andrei Năstase a punctat că votul cetățeanului pentru candidatura sa va însemna un DA – negocierilor de succes cu partenerii de dezvoltare și reprezentarea statului pe scena internațională; DA – asigurării securității naționale și a ordinii publice și comandantului suprem, care pledează pentru integritatea teritorială a țării; DA – inițiativelor legislative menite să îmbunătățească viața locuitorilor Republicii Moldova și NU – naturii autoritare a guvernării în detrimentul pluralismului politic și al libertății presei; NU – acordării de ordine și medalii pentru loialitatea partidului de guvernare; NU – pașilor lipsiți de viziune.

De menționat că, Andrei Năstase se va afla sub numărul 2 în buletinul de vot.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...