[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2020 12:30

Secretarul General al Parlamentului RM - ales Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic

Secretarul General al Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Albu, a fost ales Președinte al Rețelei Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, pentru perioada 1 octombrie 2020 – 1 octombrie 2021. Evenimentul a avut loc, astăzi, în cadrul  Reuniunii Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic, organizat în regim online de Rețeaua Secretarilor Generali în colaborare cu Secretariatul Parlamentului Armeniei, informează TRIBUNA cu referire la un comunicat de presă.

Adrian Albu a mulțumit pentru alegerea sa în această funcție și a exprimat disponibilitatea pentru avansarea și intensificarea în continuare a unui dialog deschis, durabil și eficient între membrii rețelei, în vederea consolidării cooperării regionale și bilaterale.

„Prin semnarea Memorandumului de la Tbilisi, ne-am exprimat voința de a conlucra pentru  promovarea cu succes a cooperării regionale, a schimbului de experiență și de bune practici în vederea perfecționării capacităților profesionale ale angajaților secretariatelor parlamentelor noastre”, a menționat Secretarul General al Parlamentului.

În opinia sa, Rețeaua Secretarilor Generali ai Parlamentelor țărilor Parteneriatului Estic s-a dovedit a fi o platformă eficientă pentru dezvoltarea legăturilor interparlamentare. „Cred cu tărie că numai prin sprijin reciproc vom putea promova valorile democratice și dezvoltarea stabilă în cadrul societăților noastre”, a conchis Adrian Albu.

De menționat că, Parteneriatul Estic are drept obiectiv consolidarea asocierii politice și a integrării economice a șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...