[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important25 Septembrie 2020 06:30

150 de mii de tineri - prima dată la vot, la prezidențiale! Expert: Ce-i drept, în țară au rămas doar…

Expertul Veaceslav Ioniță afirmă că, anul acesta 150 de mii de tineri pentru prima dată vor merge la secția de vot să aleagă Președintele lor, informează TRIBUNA.

„Ce-i drept, din cei 150 de mii de tineri, doar 107 mii au mai rămas în țară, iar alții 43 de mii sau 29% sunt deja plecați peste hotarele țării”, a spus el, într-o analiză pe blogul său.

Ioniță s-a adresat candidaților la prezidențiale, în context: „Gândiți-vă la un mesaj de încurajare, mobilizare a lor, e prima lor experiență de acest fel”.

Potrivit spuselor sale, din păcate, numărul tinerilor care prima dată vin la un scrutin, scade an de an. „În 2016 ei erau 180 de mii, acum sunt doar 150 de mii. Totodată crește și tendința lor spre a părăsi țara chiar și la această vârstă fragedă. Dacă în 2016 ponderea celor plecați peste hotare era de 21%, acum ponderea lor se apropie de 30%. Cel puțin în ajun de alegeri nu uitați de ei, sunt tot mai puțini și tot mai mulți ne părăsesc în căutarea unei vieți mai bune peste hotarele țării”, a mai scris fostul deputat.

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale?

    View Results

    Loading ... Loading ...