[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2020 06:30

Un cunoscut analist politic leagă anumite speranțe de un candidat la șefia statului: „E a doua perioadă în istoria noastră independentă când…”

Analistul politic, Alexei Tulbure a fost întrebat ce așteptări are de la acest scrutin prezidențial, informează TRIBUNA.

„Eu știu că, dacă rămâne actualul președinte, o să avem aceeași situație pe care am avut-o și până acum. Mie îmi e greu să spun ce a îndeplinit el. Dacă nu rămâne, atunci noi avem șansa pentru schimbare, pentru că eu vorbesc despre Maia Sandu. E clar că ea are șansa să intre în turul doi cu Igor Dodon și avem experiența acestor 5 luni și eu repet, am mai spus-o mi se pare că chiar la Dvs. în emisiune că, în pofida observațiilor, nemulțumirilor critice care răsună în adresa ei și a Guvernului ei, au fost 5 luni care ne-au plăcut foarte mult. Am mai avut noi situații prin ‘99, când era Guvernul Sturza, tot pentru o perioadă foarte scurtă. E a doua perioadă în istoria noastră independentă când avem puternica impresie că ne mișcăm în direcția cuvenită. Și de aceea eu leg cu această persoană și capacitatea ei de a mișca lucrurile înainte, de a produce transformări – anumite speranțe”, a spus Tulbure, într-un interviu pentru europalibera.org.

Totodată, fiind întrebat care ar trebui să fie subiectele pe marginea cărora să discute candidații care aspiră la funcția de președinte al Republicii Moldova, Alexei Tulbure a menționat: „În situație ideală, trebuie să vorbim despre economie, aspectele sociale, educație, ocrotirea sănătății, infrastructură; trebuie să vorbim despre faptul că suntem de 30 de ani independenți și suntem o țară înapoiată, rămasă în urmă, nemodernizată – acestea ar fi subiectele de discuție și fiecare trebuie să vină cu viziunile sale, cu programele sale. Trebuie să vină fiecare candidat cu viziunea sa în privința consolidării societății moldave, pentru că suntem scindați, o treime se uită într-o parte, alta – în altă parte și a treia parte este plecată. Așa că teme sunt, problema e că probabil iarăși se va vorbi despre niște lucruri care nu sunt importante, însă mobilizează electoratul. Mă refer, înainte de toate, la geopolitică”.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...