[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Septembrie 2020 07:00

Lider unionist: „În 2020, avem 2 constatări amare”

Unionistul Constantin Codreanu, deputat în Parlamentul României – Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, ex-candidat al Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, afirmă că „în 2020, avem 2 constatări amare”, în ceea ce ține de unioniștii din Republica Moldova, informează TRIBUNA.

„1. Nu reușim nici acum să coagulăm un partid unionist puternic și 2. Mulți dintre tinerii activi care se implicau în organizarea evenimentelor stradale de promovare a ReUnirii au plecat din Republica Moldova”, a precizat politicianul.

Codreanu crede că, totuși, că „e posibil un nou restart al Mișcării Unioniste în condițiile în care nu mai avem 4-5% declarate de unioniști, ci un număr care a trecut deja de pragul psihologic de 30%”.

„Există o singură condiție – mai puține orgolii, mai multă unitate, mai puține obiective egoiste și un singur obiectiv, un obiectiv cât un proiect de țară, care să fie asumat inclusiv de București – ReUnirea!”, a precizat parlamentarul român.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...